02 Şubat 2018 Cuma 10:42
Ağrı Mali Müşavirler Derneği'nden Vali Elban'a Çözüm Önerisi Ziyareti

Ağrı Mali Müşavirler Derneği ekonomik sorunlara çözüm yolu önerilerini Ağrı Valisi Süleyman Elban'a iletmek amacıyla ziyarette bulundular.

Yapılan toplantının ardından Ağrı'da Haber muhabirlerine çözüm önerilerini sunan Ağrı Mali Müşavirler Derneği Başkanı Cumali Adlik:

"AĞRI’NIN BAŞLICA EKONOMİK SORUNLARINA ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ

1- Ticaretin gelişmesi ve çeşitlendirilmesi için sınır ticaretine ağırlık verilmelidir. Sınır ticareti bir ilçemizin değil bütün ilçelerimizdeki tacirlerin dengeli bir şekilde alışveriş yapabileceği bir yapıya kavuşturulmalıdır. Bu kapsamda iç gümrük müdürlüğü Ağrı il merkezine alınmalı veya yeni bir gümrük müdürlüğü ihtisas edilmelidir.

2- Organize sanayi bölgesi işlevsel hale getirilmelidir. Organize sanayi bölgesinin fiziki yapısı tamamlanmalı, ülke içinde ve dışında gerekli tanıtımlar yapılmalıdır. Özellikle komşu ülkelerdeki tacirlerle toplantılar yapılmalı, gümrük ve vergi avantajlarını belirten afiş, broşür gibi materyaller ilgili ülkelerde dağıtılmalı ve yabancı yatırımların gelmesi teşvik edilmelidir.

3- Özellikle İran’ın resmi tatili olan nevruz bayramı zamanında Gürbulak sınır kapımızdan yoğun bir araç ve yaya trafiği oluşmaktadır. Bu turistlerin ilimizde en azından bir kısım ihtiyaçlarının karşılanması için ilimizi tanıtan broşür, harita gibi materyaller araç yoğunluğunun başladığı mart ayı başında gümrükte gelen araçlara dağıtılmalıdır. Bu konuda oluşacak maliyet ilimizdeki otel, lokanta, giyim gibi sektörlerde faaliyet gösteren tacirlerimizce reklam karşılığı karşılanabilir." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 02.02.2018 07:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.