01 Ağustos 2018 Çarşamba 19:09
Ağrı MAZLUMDER, İHH ve AKADAPTAN teröre Lanet

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Ağrı Şube Başkanı Yüksel ASLAN'da terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade ederek şunları dile getirdi:

Mazlumder Ağrı Şubesi olarak bu katliamı ve faillerinin bulunmasını kadın, yaşlı ve çocuk demeden yapılan her türlü terör saldırısını kınadığımızı vurguluyoruz. Yaşanan olayda hayatını kaybeden anne ve bebeğini Allah’tan rahmet aileye sabır dileriz..

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı temsilcisi ve Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu (AKADAP) başkanı Kerem ENGİN'de saldırıyı lanetlediklerini ifade etti..

Engin, hiçbir masum insanın kana üzerinden ulaşılabilecek hedef olamaz. Bu yaşanan olay tam anlamıyla bir vahşettir. Bu tür eylemler terör örgütlerinin hiçbir İnsani ve Ahlaki değer tanımadıklarının açık bir göstergesidir. Bu eylemi gerçekleştiren zihniyeti lanetliyoruz bu eylemi yapanların insanlıktan zerrece nasibi yoktur. Yüksekova'da eşini ziyaret ettikten sonra üs bölgesinden dönerken aracına düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Nurcan KARAKAYA'ya kardeşimize ve 11 aylık yavrumuza Allah’tan rahmet ailesine de sabırlar diliyorum dedi..

Doğu'daki STK'ler 'bebek katiller'ni Lanetledi

ERZURUM

Doğu bölgelerindeki sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, PKK'lı teröristlerin Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan'ı bombalı saldırıda şehit etmesini lanetledi.

Merkezi Erzurum'da bulunan ve Iğdır, Erzincan, Kars, Ağrı, Elazığ, Muş, Van, Bingöl ile Bitlis'teki 117 dernek, sendika, vakıf ve cemiyetin oluşturduğu Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliğinin (DAST-BİR) Genel Koordinatörü Hakan Akbaba, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yüksekova ilçesinde, PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi sonucu sivil araçtaki asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan'ın hayatını kaybettiğini anımsattı.

Olaya tepki gösteren Akbaba, "Yüksekova'da terör örgütünün hain saldırısı sonucu bir askerimizin eşini ve 11 aylık bebeğini kaybettiğimizi derinden üzülerek öğrendik. Yitirdiğimiz canlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz." dedi.

Terör örgütlerinin son zamanlarda sivil halkı ve özellikle çocukları hedef alan alçakça saldırılar düzenlediğini dile getiren Akbaba, terör örgütlerini lanetlediklerini ifade etti.

Akbaba, alçakça yapılan saldırının karşılıksız kalmayacağını vurgulayarak, "Bu millet katiller, caniler ve canavarlar için idam istiyor." ifadesini kullandı.

Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Başkanı Mustafa Güvenli de terörün son günlerde sivil halkı ve çocukları hedef alarak hain yüzünü gösterdiğini, bu tarz alçakça eylemler ve sinsi planlarla hiç bir yere varamayacağını söyledi.

Terör örgütünün asker, polis ve sivil, genç, yaşlı ve çocuk demeden katliam yaptığını belirten Güvenli, şunları kaydetti:

"Savunmasız insanlara alçakça ve haince yapılan saldırıları şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu saldırılar terörün gerçek yüzünü göstermektedir. Bebek katilleri hiçbir zaman amacına ulaşamayacaklar. Sen rahat uyu bebeğim bu alçaklar hesap verecek. Terör örgütleri ve Fetullahçı Terör Örgütü ile diğer şer odakları şunu çok iyi bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bölmeye ve bu topraklarda yaşayan insanlarımızı ayrıştırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir."

Güvenli, Yüksekova'da terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen asker eşi ve 11 aylık bebeğine Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dileyerek, hain saldırıyı yapanların en ağır şekilde bedelini ödeyeceklerini vurguladı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı Cafer Burucu da saldırıyı lanetlediğini söyledi.

Eli kanlı terör örgütünün sivil halkı ve çocukları hedef alarak alçakça saldırı gerçekleştirdiğini vurgulayan Burucu, şu ifadeleri kullandı:

"Savunmasız bir kadını hedef alacak kadar kalleşçe ve 11 aylık bir bebeğin canına kastedecek kadar alçakça yapılan bu saldırılar bir kez daha bu kanlı örgütün çirkin yüzünü gözler önüne sermiştir. Ne yapsalar nafile, artık bitme noktasına gelen bu kanlı örgüt ve onların maşaları çok iyi bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunun da hesabını soracak ve o canileri akıttıkları kanda boğacaktır."

Burucu, kahraman askerin şehit eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya’ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve millete başsağlığı diledi.

Iğdır
Genel Merkezi Iğdır'da bulunan Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, dünyanın Türkiye'de yıllardır süre gelen terör sorununu görmezden geldiğini söyledi.

PKK terör örgütünün son zamanlarda gerçekleştirilen etkili operasyonların ardından iyice köşeye sıkıştığını ve akıl almaz caniliklere başvurduğunu ifade eden Gülbey, şunları söyledi:

"PKK, YPG ve PYD'nin yıllardır terör örgütü olduğunu belirten Türkiye'ye, 'bunlar özgürlük mücadelesi veren halk gruplarıdır' diyerek Suriye'de, Irak'ta teröre destek veren ABD ve İsrail, caniliğin son noktası olan, katledilen Nurcan Karakaya ve 11 aylık evladı için ne diyecek. Terör, dünya terör örgütlerine 'dur' demedikçe bugün Türkiye, yarın ABD veya Avrupa'nın başına musallat olacak. Daha ismi konulmamış bebekleri katleden bu teröristler, Nurcan Karakaya ile evladını değil insanlığı katletmişlerdir. ASİMDER olarak terörü lanetliyoruz, Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Kars
Memur-Sen Kars Temsilcisi Ebubekir Keleş de terör örgütü ve onların yanında olanları lanetledi.

Keleş, "Masum 11 aylık çocuğu, kadınları katledenler, yola tuzak kuranlar İslam ile dinle, diyanetle ilgilerinin olmadığını kendileri ortaya koymaktadırlar. Bu olayı yapanları lanetliyorum, bu tür hal ve hareketler içinde olanları da bu tür davranışlara destek verenleri de lanetliyorum. Allah'ın laneti bu olayı yapanların üzerinde olsun. Onlara destek verenleri de şiddetle nefretle kınıyorum. Bu olay terör örgütünün bebek katili olduğunu göz önüne sermektedir." ifadesini kullandı.

Sağlık-Sen Kars Temsilcisi Hasan Yazıcı ise terör örgütünün anne ve bebeğini kalleşçe şehit ettiğini hatırlatarak, "Biz buna vahşet diyoruz, alçaklık diyoruz, bunları kınıyoruz. Çoluk çocuk, kadın, sivil demeden bu vahşeti yapanları kınıyoruz. Bunlara destek verenleri de kınıyoruz." şeklinde konuştu.

Ağrı
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan da terörün her türlüsünü lanetlediklerini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Mazlumder Ağrı Şubesi olarak bu katliamı ve faillerinin bulunmasını, kadın, yaşlı ve çocuk demeden yapılan her türlü terör saldırısını kınadığımızı vurguluyoruz. Yaşanan olayda hayatını kaybeden anne ve bebeğine Allah'tan rahmet, aileye sabır dileriz."

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ağrı Temsilcisi ve Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu (AKADAP) Başkanı Kerem Engin da saldırıyı lanetlediklerini ifade etti.

Engin, "Hiçbir masum insanın kanı üzerinde ulaşılabilecek hedef olamaz. Bu yaşanan olay tam anlamıyla bir vahşettir. Bu tür eylemler terör örgütlerinin hiç bir insani ve ahlaki değer tanımadıklarının açık birer göstergesidir. Bu eylemi gerçekleştiren zihniyeti lanetliyoruz. Bu eylemi yapanların insanlıktan zerrece nasibi yoktur. Yüksekova'da eşini ziyaret ettikten sonra üs bölgesinden dönerken aracına düzenlenen hain saldırıda şehit düşen Nurcan Karakaya kardeşimize ve 11 aylık yavrumuza Allah'tan rahmet, ailesine de sabırlar diliyorum." dedi.

Ardahan
Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci de yaptığı yazılı açıklama ile olayı kınadı.

İş dünyası olarak ülkenin birliğini bozmak isteyenlere karşı dik durmak zorunda olduklarını vurgulayan Demirci, şunları kaydetti:

"Yüksekova ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen anne ve yavrumuza Allah'tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak, ülkemiz ve birliğimizi bozmak üzere kaos planlayanlar, karmaşa tezgahlayanların heveslerini kursaklarında bırakmak zorundayız. Biz bu coğrafyada birlikte yaşamaya karar vermiş, kader birliği yapmış insanlar olarak dik duracağız, ülkemizin refah ve güvenliği için elimizden geleni yapacağımızın bilinmesini isteriz."

Erzincan
Memur-Sen Erzincan İl Temsilcisi Nebi Gül de saldırıyı ve terörü lanetledi.

Gül, "Yüksekova'da PKK'nın saldırısıyla hayatını kaybeden askerimizin eşi olan sağlık çalışanı kardeşimiz Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğine Allah'tan rahmet diliyorum. Bir anaya bir bebeğe nasıl kıyılır? Allah'ın gazabı, laneti üzerlerine olsun. Rabbim ailesine yakınlarına ve tüm Türkiye'ye sabır ihsan eylesin. Kahrolsun PKK, kahrolsun ona silah, para, güç, mevki, yetki ve akıl verenler. Topunuz cehenneme gideceksiniz."

Tunceli
Memur-Sen Tunceli İl Başkanı Bülent Süner de saldırıyı kınadı. Süner, terör örgütünün artık bölgede can çekiştiği için sivillere yönelik saldırılara giriştiğini ifade etti.

PKK'yı lanetleyen Süner, şunları kaydetti:

"Bu saldırı bizi derinden üzmüştür. PKK'nın köşeye sıkışmasıyla sivil vatandaşları hedef alması hiç doğru değildir. Halkımız bu saldırılara büyük tepki göstermektedir. Terörü lanetliyoruz. Hiçbir zaman terör bu topraklarda başarıya ulaşamayacaktır. Silahla mücadele ve çözüm olamaz. Terör örgütünün artık silahını bırakarak devletin şefkatine, merhametine ve adaletine teslim olması gerekiyor. Devlet bir bütündür ve parçalanamaz. Artık terör örgütünün aklını başına alması gerekiyor. Bir anne ölür bin anne gelir, bir evladımız ölür bin evladımız gelir ama PKK'nın da sonu gelir." 

Son Güncelleme: 01.08.2018 21:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.