04 Mayıs 2021 Salı 14:00

Camii inşaatı sırasında ortaya çıkan yapının eski ambar olduğu anlaşıldı

Ağrı Merkez Camii inşaatı sırasında ortaya çıkan ve tarihi yapı olabileceği düşüncesi ile kent sakinlerini heyecanlandıran yapı eski bir ambar olduğu ortaya çıktı.

Riskli ve depreme dayanıksız olduğu gerekçesi ile Ağrı'nın en işlek caddesi üzerinde bulunan 70 yıllık Ağrı Merkez Camii kısa süre önce yıkılmıştı.

Caminin yerine 2 bin 300 metrekare alan üzerine yeniden camii inşa etmek için temel kazıldı ve inşaata başlandı.

İnşaat devam ettiği sırada toprak kayması sonucu camii inşaatı yanında bulunan çay bahçesinin altında ortaya çıkan yapı, tarihi bir yer olabileceği düşüncesi ile kent sakinlerini heyecanlandırdı.

Yapının ortaya çıktığı alan polis tarafından hemen koruma altına alındı.

Haber verilmesi üzerine Kars Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililerin kente gelerek yapı üzerinde yaptıkları araştırma sonucu yapının tarihi bir özelliğinin olmadığı ve eski bir tahıl yada buğday ambarı olabileceği belirtildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı ve Ağrı Camiler Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kasım Bulan, yapının fark edilmesi üzerine cami inşaatı durdurarak yetkililere haber verdiklerini söyledi.

Kasım Bulan, "Cami temelini kazarken çay bahçesine ait alanda tuğladan yapılmış bir yığıntı görüldü. Tabi temel kazımı sırasında bu alan kaydı ve bu manzara ortaya çıkınca durumu Ağrı İl Emniyet Müdürlüğüne ve Kültür Turizm İl Müdürlüğüne haber verdik. Yapılan görüşmeler sonucu Kars Müze Müdürlüğünden gelen yetkililer burada çeşitli araştırmalar yaptılar.

Bu yapının muhtemelen bir tahıl yada buğday ambarı olabileceğini ve tarihi bir yönünün olmadığını söylediler. Cami inşaatına ise herhangi bir engelinin olmadığını belirtiler. Yeniden inşa edilecek olan Merkez Cami 2 bin 300 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Modern, güzel bir ve Ağrı'ya güzellik katacak bir cami olacak inşallah." dedi.

Son Güncelleme: 04.05.2021 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.