09 Nisan 2020 Perşembe 12:30
Ağrı Milli Eğitim Müdürü M.Faruk Tekin'den örnek davranış

Ağrı Milli Eğitim Müdüründen örnek davranış

Coronavirus salgınının Türkiye'de de baş göstermesinin ardından alınan tedbirler kapsamında tüm okullar tatil edilmiş, öğrencilere de uzaktan eğitim sistemi ile derslerini evlerinden takip etme imkânı getirilmişti.

Öğrencilerin eğitimlerinden geri kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sistemi olan EBA TV yayın hayatına başlamış ve öğrenciler derslerini okula gitmeden evlerinden televizyon ya da bilgisayarlardan izleyerek açıklarını kapatamaya çalışıyorlar.

Yelekçi ailesinin okula giden çocukları ise evlerinde televizyon olmadığı için yakınlarının evine gidip açıklarını kapatmaya çalışıyorlardı.

Yakınlarının Evinde EBA TV izliyordular

Televizyonları olmadığı için yakınlarının evlerine gidip EBA TV'den derslerini takip eden kardeşlerin durumundan haberdar olan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, aileye bir televizyon alarak hediye etti.

Televizyonları olmayan Esma ve Bertu Yelekçi kardeşlerin derslerinden geri kalmaması için yakınlarının evlerine gidip derslerini takip ettiklerini duyan Tekin, Esmanur Yelekçi'nin aramasını karşılıksız bırakmayarak, ücretini karşıladığı bir televizyonu alıp aileye hediye etti.

3 çocuğunun olduğunu ve televizyonları olmadığı için sıkıntı yaşadıklarını söyleyen anne Telli Yelekçi, çağrılarını karşılıksız bırakmayan Milli Eğitim Müdürü Tekin'e teşekkür etti.

Artık çocuklarının ders dinlemek için başka evlere gitmek zorunda kalmayacağını söyleyen Telli Yelekçi, "3 çocuğum var, bir çocuğum 8. sınıfa, biri 6. sınıfa ve diğeri de ana sınıfına gidiyor. Okullar tatil olduktan sonra televizyonumuz olmadığı için çocuklarımı eğitimlerini EBA'dan izleyip takip edebilsinler diye halalarının evine göndermiştim.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin'i arayıp durumumuzu anlattık. Sağ olsunlar hemen bir televizyon alıp gönderdi. Şu an çocuklarım evde derslerini çalışacaklar." dedi.

Milli Eğitim Müdürüne teşekkür eden Esmanur Yelekçi ise hayalinin Fen Lisesini kazanmak olduğunu belirtti.

Esmanur Yelekçi, "Ders çalışmak ve EBA TV'den eğitim görmek için halama gidiyordum. Televizyonumuz olmadığı için İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin'i aradım, sağ olsun kendisi ücretini karşılayarak televizyon alıp gönderdi.

Milli Eğitimden gelip televizyonu kurdular. EBA TV ile ilgili bilgilerde verdiler. Başka eve gitmemize gerek kalmadı. Kendi dersimizi evimizde çalışabileceğiz. Hayalim ise iyi çalışıp Fen Lisesini kazanmak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.