08 Şubat 2019 Cuma 11:35
Ağrı Müftülüğü'nden "Komşu Komşunun İlgisine Muhtaçtır" Projesi

Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu örnek bir projeye imza attı.

Teknolojideki gelişmelerle birlikte hızla zayıflayan komşuluk ilişkilerinin yeniden canlandırılması, vatandaşlarda komşuluğun önemi hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla “Ben Buradayım” adlı proje hazırlandı.

Proje kapsamında ilk program Ağrı Merkez Fırat Mahallesi’nde yapıldı.

Programa İl Müftüsü Tandoğan Topçu, İl Müftü Yardımcısı Murat Sarı, İl Vaizi ve Proje koordinatörü Nuri Arslan katıldı.

Teknolojik gelişmelerle birlikte zayıflayan komşuluk ilişkilerine dikkat çeken İl Müftüsü Topçu, İslam’da komşuluk ilişkilerine dair bilgiler verdi.

Müftü Topçu şunları kaydetti:

“Eskiden ‘Komşu komşunun külüne muhtaçtır.’ deniliyordu, geldiğimiz noktada ‘Komşu komşunun ilgisine muhtaçtır.” dememiz gerekiyor. Tek başına yaşamaya terk edilen ve aynı apartman ve mahallede olmasına rağmen öldüğü günler sonra öğrenilen kişilerin haberlerinin basın ve yayında çıkması ve bu tür haberlerin artış göstermesi bizi derinden üzmektedir. Ya apartman sakinleri cesedin kokusunu alır öyle haberdar olur ya da uzaktaki ailesi, akrabaları günlerce ulaşamazlar, sonra yakın komşuya haber verirler, o da gider bakar ve öldüğü öyle anlaşılır. ‘Cebrail bana komşuluk hakkında öyle tavsiyelerde bulundu ki zannettim ki komşu komşuya mirasçı olacak.’ diyen Peygambere (s.a.s.) inanan bir topluluk bu hale gelmemeliydi. Bu nedenle tekrardan komşuluk ilişkilerimizi gözden geçirmemiz, Allah’ın muradına ve Hz Peygamber’in sünnetine uygun hale getirmemiz gerekiyor. Aile ve toplumsal dayanışmanın sağlamlığı da buna bağlıdır.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.