08 Ekim 2018 Pazartesi 11:16
Ağrı Müftülüğünden Sabah Namazı Buluşmaları

SABAH NAMAZI BULUŞMASI

Ağrı Müftülüğünce “Sabah Namazı Buluşması” programları başlatıldı.

 “Her Ayın İlk Pazar Günü Sabah Namazında Merkez Camii’nde Buluşuyoruz” sloganı ile ilk buluşma 7 Ekim Pazar günü gerçekleşti.

Sabah ezanının ardından cemaate Yasin-i Şerif okundu. Namazı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU kıldırdı. Görevliler tarafından okunan tesbih, tehlil, tekbir ve esma zikrinden sonra TOPÇU cemaate sabah namazının önemini vurguladıktan sonra özetle şunları söyledi: “Herkesin istirahatte olduğu bir saatte, çoğu insanın şeytanın desiselerine uyduğu ve uykusunu bölmediği bir saatte buraya gelip cemaat sevabına nail olmanız, diğer Müslüman kardeşlerinizle hemhal olmanız takdire şayandır. Allah kabul etsin. Her ayın ilk Pazar günü Allah izin verirse bu buluşma devam edecektir.”

TOPÇU,  Hz Peygamber’in “Yedi şey gelmezden önce hayırlı amelleri işlemeye devam edin, neyi bekliyorsunuz? Her şeyi unutturacak yoksulluğu mu, azdırıp saptıran zenginliği mi? Bedeni ve tüm güçleri bozan hastalığı mı? Bunaklık meydana getiren ihtiyarlığı mı? Ansızın geliveren ölümü mü? Yoksa gelmesi beklenen Deccâl fitnesini mi? Yoksa kıyamet saatini mi bekliyorsunuz? Ki onun gelmesi daha dehşetli ve daha acıdır.” (Tirmizi, Zühd, 3) Hadis-i Şerifinin özet izahını yaptıktan sonra İl Müftü Yardımcısı Murat SARI dua etti.

Namaz çıkışında katılanlara çorba ikramı yapılarak program sona erdi.

Son Güncelleme: 12.10.2018 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.