25 Şubat 2019 Pazartesi 20:22
Ağrı Müftülüğünden Sohbet Tadında Konferans!

Konferansta öğrencilere hitap eden TOPÇU şunları dile getirdi. “Her şeyden önce şunu bilmeliyiz ki bu dini öğrenmekle birlikte ve daha ziyade yaşanmakla anlam kazanacaktır.

Bu dini öğrenmek ve hayatımızda tatbik etmek bize fayda sağlayacaktır. Kişi bildiklerini uygularsa onun bu davranışından ötürü Allah ona bilmediklerini de öğretir. Yani iyi bir insan olmak için evde anne babaya, okulda öğretmenlere ve sokakta vatandaşlara iyi davranmaktır ki bunlar da oldukça önemlidir.

Peygamber Efendimiz bu konuda şunu ifade etmişti “Kim büyüğüne saygı göstermez, küçüğüne de şefkat beslemezse bizden değildir” buyurmuştur. Bunun için hedefimiz her zaman iyi bir insan olma gayesi olmalıdır. İyilik yaparsanız kendi lehinize yapmış olursunuz, kötülük yaparsanız kendi aleyhinize yapmış olursunuz.

Ayeti Kerimede Allah; Ey insanlar Allah’a muhtaç olan sizlersiniz Allah her şeyden müstağnidir hiçbir şeye ihtiyacı yoktur övgüye layıktır” buyurmuştur. Peygamberimizde “İman etmedikçe cennete giremezsiniz birbirinizi sevmedikçe de gerçek manada iman etmiş olmazsınız” buyurmuştur. Demek ki kâmil manada iman etmek için bizlerin yekvücut olması gerekir ki buda iyilikle elde edilir.” diyerek konferans sona erdi.

Son Güncelleme: 25.02.2019 20:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.