09 Kasım 2019 Cumartesi 20:29
Ağrı Müftüsü Topçu ​'Aile Sağlam Olursa Toplum da Sağlam Olur'

​'Aile sağlam olursa toplum da sağlam olur'

Ağrı'da Mevlid kandili programlarında toplumun sağlam olmasının ailenin sağlam olmasından geçtiğine dikkat çekildi.
Hazreti Muhammed (sav)'in dünyaya teşrif etmesinin 1428. yılı dönümü münasebetiyle Ağrı İl Müftülüğü tarafından Merkez Camii'nde mevlit kandili programı düzenlendi.

Programda imam hatipler mevlid-i şerifler ve ilahiler seslendirdiler.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Tandoğan Topçu, Hazreti Peygamber'i anmak ve anlamak gayretinde olunması gerektiğini belirtti.

"Toplumda aile sağlam olursa o toplumda sağlam olur"

"Bugün Peygamber efendimizin sene-i devriyesini, dünyayı şereflendirdiği gündür." diyen Topçu, "Bu vesile ile de Peygamber efendimizi anmak elbette bizim için bir şereftir ama anlamak bizim için daha büyük bir şereftir. Anmaktan maksat O'nu anlamaktır. Ve O'nun Sünnetini şahsımızda, ailemizde köyümüzde, kentimizde, ilçemizde dünya Müslümanlarının anlatmaktan ziyade anlamalıdırlar. Bu sene Peygamber efendimizin anma haftasında "Peygamberimiz ve Aile" konusu ele alınacak. Zira bir toplumda aile sağlam olursa o toplumda sağlam olur." dedi.

Tandoğan Topçu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Allah bize buyurur ki 'Allah Resulü size neyi verdiyse onu alın, şahsınızda, ailenizde uygulayın. Sizi de neden sakındırdıysa ondan da sakının.' Eşlerimizle nasıl geçinmemiz gerekiyor, çocuklarımızla nasıl geçinmemiz gerekiyor, çocuklara olan mesabemiz hangi ölçüde olması gerekiyor. Ailede sevgi, saygı, merhamet, sadakat, hoşgörü olmazsa olmaz. Eşler bizim için velinimettir. Karı koca ilişkisi çok önemlidir. Peygamber efendimiz eşlerimize nasıl davranmamız gerektiğini, Cenabı Hakkın Kur’an-ı Kerim'de eşlerimize nasıl davranmamız gerektiğini belirtiyor. Allah Resulü çocuklarımızın ruhi yönden yani dinlerine bağlı olarak yetiştirmemiz, sosyal yönden iyi yetiştirmemiz ayrıca ahlaki yönden iyi yetiştirmemiz noktasında en iyi tavsiyeleri yapmıştır."


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.