22 Temmuz 2018 Pazar 23:39
Ağrı Müftüsü Topçu'dan Bölge Birincisi Hafız Kızlara Ödül

Bölge Birincisi Seçilen Hafız Kızlarımıza Ödül

10 Temmuz 2018 Salı Günü Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi’nde  Hafızlık Bölge Yarışması tertip edildi. 

Bölge Birincileri Ödüllendirildiler

Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Kars ve Tunceli olmak üzere toplamda 9 ilden hafızenin katıldığı Hafızlık Bölge Yarışmasına  Ağrı’dan Merkez Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencileri Zeynep Yanar ile Şeymanur Oğur katılarak bölge birincisi oldular. Ağrı İl Müftüsü Tandoğan Topçu bölge birincisi olan genç hafizeleri,  altın, başörtüsü ve kitap seti gibi muhtelif hediyelerle ödüllendirdi.   

Başarılarından dolayı öğrencileri ve öğreticilerini tebrik eden İl Müftüsü Tandoğan Topçu, toplumumuzda bayan din görevlilerine duyulan ihtiyaca vurgu yaparak şunları ifade etti: “Katılan ve birinci çıkan her iki kızımızı da tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığımız gerek yurtiçi gerek yurt dışı ve gerekse taşrada ve her zeminde halkın ihtiyaçlarına cevap verebilecek, her alanda başarılı, dini anlamda kendini geliştirmiş bayan görevlilere, bayanlara ihtiyacımız vardır. Zira Hz. Ali Efendimize isnat edilen bir ifadede; bir kadını eğitmek toplumu eğitmekle eş değerdir.

Bu ülke bizim Ağrı’dan Edirne’ye, Sinop’tan, Hatay’a varıncaya kadar al bayrağın dalgalandığı her yer, her karış bizimdir. Dolayısıyla bu vatan bize çok zorluklarla atalarımızdan emanet edildi. Aziz şehitlerimizin sayesinde bugünlere geldik. Onlar canlarını ve tüm imkânlarını seferber ederek vatanı bize bıraktılar. Hem bizim hem de siz gençlerimizin bu vatanı daha iyi yerlere götürmek her birimizin vazifesidir. El birliği ile herkes bulunduğu mevkiyi, imkânı iyi değerlendirerek görevini canla başla yapmalıdır.

Tekrar hafız kardeşlerimi tebrik ediyor, Türkiye Finali yarışmasında Ağrı İlimizi en güzel bir şekilde temsil edeceklerine inancım tamdır.”

Son Güncelleme: 23.07.2018 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.