07 Mayıs 2020 Perşembe 16:57
Ağrı MÜSİAD, muhtaç ailelerin borçlarını defterden sildirdi

Ağrı MÜSİAD, muhtaç ailelerin borçlarını sildirdi

​MÜSİAD Ağrı Şubesi, 2 markette veresiye defterlerindeki 12 muhtaç sahibi ailenin borçlarını sildi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Ağrı Şubesi Başkanı Serkan Öner ve üyeler, zor günlerin yaşandığı şu günlerde güç durumda olan ihtiyaç sahibi ailelerin 2 bakkaldan tespit edilen borçlarını silerek Osmanlı geleneğinden gelen zimem defteri uygulamasını yeniden hayata geçirdi.

Şube Başkanı Serkan Öner, vatandaşların Coronavirus (Covid-19) salgını nedeni ile zor günler yaşadıklarını belirterek bu zor günlerde böylesi hayırlı bir hizmeti yerine getirmeye karar verdiklerini belirtti.

Serkan Öner, "Gazi ve Yavuz mahallelerindeki ihtiyaç sahiplerini tespit ederek üyelerimiz ile 2 bakkalla giderek 12 ailenin borcunu ödedik. Bu uygulama eski bir Osmanlı geleneği olan zimem defteri, MÜSİAD Şubesi tarafından satın alınarak yeniden hayat buldu. Ümidimiz bu uygulamanın yaygınlaşmasıdır ve örnek olmasıdır."

Defterdeki borçları silen 2 esnaf, "Eski bir Osmanlı geleneği olan zimem defteri MÜSİAD Ağrı Şubesi tarafından satın alınarak yeniden hayat buldu." yazısını kapıya astı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halit 2020-05-07 17:25:24

fotolar az olmamış mı :) afiş yaptırsaydınız.

Avatar
Fırat Uçar 2020-05-07 23:03:28

''Yoksulu doyurmaya teşvik etmezdi''(Hâkka Suresi 34. Ayet)
ALLAH razı olsun,ADAMLAR ALLAH rızası için garibana,fakir,fukara yardım ediyorlar,neymiş reklam yapıyorlar,arkadaşlar ADAMLAR reklam yapmıyor,aramızda zenginleri TEŞVİK etmeye çalışıyorlar ki,belki bir kaç zengin veya durumu iyi olan görürde onlarda bir kaç garibana yardım etsinler diye haberleri yapıyorlar,Hayır işlerine kim vesile oluyorsa,RABBİM her iki Cihandada yüzlerini güldürsün..