15 Mart 2020 Pazar 18:27
Ağrı ÖNDER Başkanı Ergül; Öğrenciler tatili iyi değerlendirmeli

Öğrenciler tatili iyi değerlendirmeli

Türkiye'nin şu an risk altında olmadığını ve bundan dolayı insanların fazla paniğe sevk edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Ağrı ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Ergül, okullarda tedbir amaçlı yapılan tatilin ise öğrenciler tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

"Hiçbir şey insan hayatından değerli değildir"

Öğrencilerin kalabalık, havasız yerlerde kalmamaya ve hijyene dikkat etmelerinin önemli olduğunu belirten Tekin Ergül, "Okulların tatil edilmesi kararı çok isabetli oldu. İki hafa okulların kapalı olması çok önemli değil o iki hafta telafi edilebilir hiçbir şey de insan hayatından değerli değildir. Bizim için de bu tedbirlerin alınmış olması sevindirici oldu, İnşallah bu tatil bitene kadar bu hastalıkta bitmiş olur. Aslında bu süreç bir tatil değil de tedbir süreci olarak değerlendirilmeli. Tedbir amaçlı bir tatil olduğu unutulmamalı, bunun içinde öğrencilerimiz kalabalık ve havasız yerlere gitmekten çekinmelidirler. Hijyene daha çok dikkat etmemiz gerekiyor, malum en çok virüs, elle bulaşıyor. Elle bir yere dokunduğumuzda elimizi ağzımıza, gözümüze, burnumuza vurduğumuz zaman virüs tehlikelisini taşıma ihtimalimiz var. Biz, temizliğin imandan geldiğine inanan bir topluluk olarak günlük temizlik kurallarına dikkat edersek bu riski atlatmış oluruz. Tatil diye kalabalık mekanlara, internet cafe gibi havasız olan, sigara dumanının yoğun olduğu yerlere girmememiz gerekiyor. Bu açıdan beslenmeyi, dinlenmeyi ve kişisel hijyen kurallarına uymayı tavsiye ediyorum." dedi.

"Sosyal medya üzerindeki yaygaralara inanmayalım"

Ergül, "Aslında bu tatil, öğrencilerimiz için bir fırsat. Mart ayına kadar eğitim gördük, bu eğitimin tekrarını yapabiliriz. YKS öğrencileri de okula gelmedikleri bu zamanı, evde geçirdikleri zaman dilimini daha düzenli ders çalışarak değerlendirebilirler. Bu süreçte bolca kitap okuyalım, ailelerimizle bolca sohbet edelim, özellikle sosyal medya üzerindeki yaygaralara inanmayalım. Bu konuda devletin almış olduğu tedbirler çok yerindedir, dünyada da takdir gören çalışmalar yürütülüyor. Yetkililerin açıklamalarını dikkate alalım, paniğe, rehavete pirim vermeyelim." ifadelerini kullandı.

Metin Kocabay adlı veli ise Corona virüs salgını karşısında alınan tedbirler hakkında şunları söyledi:

"Okullarda alınan tedbirleri olumlu buldum. Ağrı sınıra yakın bir yer, biraz da tereddütlerimiz vardı. Bundan dolayı okulların tatil edilmesi olumlu bir durum. Bu durum gelip geçer, biraz daha sağ duyulu olmak lazım. Çocuklarımız evde derslerine çalışıyorlar, internet üzerinden derslerine göz atıyorlar. Önemli olan sağlıktır, sağlık bir toplumun olmazsa olmazıdır."

Ahmet Yasin Dağhan adlı öğrenci ise, "Tatil olması iyi olmuş, bizim de virüs kapma ihtimalimiz azalıyor. Bu süreçte bolca ders çalışacağım, öğretmenlerimizin gönderdiği ödevleri yapacağım, derslerimle alakalı video izleyeceğim ki derslerimden geri kalmayayım." şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 15.03.2020 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.