29 Kasım 2018 Perşembe 16:08
Ağrı Paneli: ‘Peygamberimiz ve Gençlik’

Ağrı’da panel düzenlendi. Ağrı paneli ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ konulu olarak gerçekleşti. Panelde katılım son derece yoğundu.

Ağrı Paneli Detayları Neler?

Gerçekleşen panele dair ayrıntılar merak ediliyor. Ağrı’da düzenlenen panel ile ilgili gereken açıklamalar yapılmıştır. Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Ağrı İl Müftülüğü tarafından gerçekleştiren panelde, konu ‘Peygamberimiz ve Gençlik’ olarak belirlenmişti. Kültür ve Kongre Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen panele ilginin yoğun olduğunu söyleyebiliriz. Hem üniversiteden hem de diyanet işleri başkanlığı tarafından önemli isimlerin yer aldığı panel, Ağrı’da ses getirdi.

Ağrı Paneli Katılımcıları

Yapılan panele Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya katıldı. Ayrıca Ağrı İl Müftüsü olan Tandoğan Topçu da katılım gerçekleştirdi. Ağrı Peygamberimiz ve Gençlik paneli için katılımın önemli kişiler ile olması, panele olan ilgiyi de arttırdı. Bunun yanında İbrahim Çeçen Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş da panelde yerini aldı. Konuşmacı olarak da önemli kişilerin yer aldığını söyleyebiliriz.

Panel moderatörlüğü Ağrı İl Müftüsü Tandoğan tarafından yapıldı.

Konuşmacı ise Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Casim Avcı ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fuat Karabulut’tu.

Panelde Neler Konuşuldu?

Üniversite Camii İmam Hatibi Mehmet KELEŞ'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, Moderatörlüğünü Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU’nun yaptığı programa konuşmacı olarak İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem YERİNDE, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Casim AVCI ve Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Fuat KARABULUT katıldı.

Açılış konuşması ve panel konusunun ortak olması sağlanmıştır. Panelde pek çok kişinin ilgisini çeken konulara yer verilerek, herkesin memnun kalacağı bir konuşmanın yapıldığını söyleyebiliriz. Sunulan bilgiler ile panelde bilgi doyumunun yaşanması sağlanmıştır.

Yapılan konuşmada;

“İslam dini aynı zamanda bir eğitim sistemi, insanlar arası ilişkilerin temeli olan bir değerler ve davranışlar düzenidir. Bu konularda da en güzel örnek ve model, şüphesiz sevgili Peygamberimiz’dir. Bir peygamber olduğu kadar, bir eğitimci, olgun ve örnek insan olarak, O’nun çocuk ve gençlere yaklaşımını, onlarla olan ilişkilerini doğru bir şekilde öğrenip, bunların gerisinde yatan davranış prensiplerini kavradığımız ölçüde, kendi çocuk ve gençlerimize bunları yansıtma imkânı buluruz.” Sözlerine yer verildi. Ağrı Peygamberimiz ve Gençlik paneli ile genel tema bu şekildeydi.

Son Güncelleme: 29.11.2018 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.