10 Ocak 2018 Çarşamba 18:47
Ağrı Protokolü'nden 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü Mesajları

Ak Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın'ın Mesajı:

"Çalışan Gazeteciler Günü 10 Ocak 1961`de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gün hem çalışan gazeteciler için hemde demokrasimiz adına önemli bir gündür.

Gelişen bilim ve teknoloji ile birlikte ilerleyen gazetecilik ve özgür basının olmadığı bir ülkede demokrasiden bahsetmek mümkün değildir. Demokrasinin sağlıklı işlemesi açısından basının tarafsızlığını ve bağımsızlığını koruması çok daha önemlidir. Demokrasinin gelişimi önce yerelden başlamaktadır. Bu yüzden de yerel basının güçlü olması demokrasi için olmazsa olmazlardandır. Gazetecilerin zor şartlarda halkı bilgilendirmek için maddi ve manevi fedakarlıklarla çalıştıklarını hepimiz biliyoruz. Medya hayatımızın en önemli parçasıdır.

Demokratik ve şeffaf bir toplumu mümkün kılan en önemli unsurlardan biri, tarafsız ve özgür basının varlığıdır. Ak Parti ile birlikte ülkemizde basın önemli ilerlemeler göstermiş, ülkemizin bugün geldiği seviyeye ulaşmasına da büyük katkılarda bulunmuştur. Bir ülkede fikir özgürlüğünün sağlanması, faklı görüşlerin ifade edilebilecek ortamlar bulması, ancak gazetecilerin konumunun iyileştirilmesiyle mümkün olabilir.

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan`ın dediği gibi`Farklı görüş ve düşünceleri objektif bir şekilde ortaya koyan tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde dolayısıyla da barış,huzur ve güven ortamının güçlenmesinde önemli bir payı vardır.Bu bakımda basın mensuplarının görevlerini çağdaş imkanlarla ve daha verimli şekilde yerine getirebilmelerine büyük önem veriyoruz`` Bu anlamda gazetecilerimiz bu görevi ifa ederken,evrensel hukukun standartlarında yapmalı,birey hak ve hürriyetlerine saygıyı esas almalı,bağımsız,tarafsız ve doğru haber vermeyi,özel hayata saygı ve yapıcı ilkelerinden ayrılmamalıdır.

Birlik, beraberlik, huzur, güven ve istikrar ortamının korumak ve devam ettirmekte basınımıza büyük görevler düşmektedir. Basın mensuplarımızın yapıcı, yol gösterici,birleştirici amaçlı olarak, bu sorumluluk bilinciyle şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada bu manada hareket edeceklerine ve daha büyük başarılara imza atarak başarılı olacaklarına inanıyoruz. Onların bu başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada daima bizim önceliklerimizden olacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü`nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Mazlumder Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan'ın Mesajı:

Zorlu şartlar altında, emek ve gönüllerini vermiş, bu işi iş gibi değil bir zevk ve amaç olarak yapan, olaylara objektif yaklaşıp kendi çizgisini bozmayan, yaşanan ve yaşanacak olayları üst düzey çaba göstererek halkına duyuran yine aynı şekilde halkın sesi, yeri geldiğinde halkın kulağı olan bütün basın mensubu arkadaşlarımın ve meslektaşlarımın "10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü"nü kutlar mazlumun sesi olmalarını temenni ederim.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut'un Mesajı:

Günümüzün en dinamik ve kariyer mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi üstlenmiştir.
 

Sağlam toplumsal yapısı, özgüveni yüksek, demokratik işleyişi kuvvetli, sosyo-ekonomik kimliği olan ülkelerin çok sesli medya organları, kendi vatandaşlarını dünyadaki gelişmelerden anında haberdar edebilme yeteneğine sahiptir. Farklı seslerin, özgün düşüncelerin kendini ifade imkânı bulduğu medya, sağlıklı bir kamuoyu için de çok önemlidir.

Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirmeye çalışmaktadır.

Bu bağlamda başta İlimizde görevlerini hassasiyetle yerine getiren güzide basın mensuplarının ve ülkemizde böylesi önemli bir görevi üstlenen, tarafsız haber yapan ve basın meslek ilkelerine bağlı hareket eden tüm basın mensuplarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ”nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Türk Eğitim Sendikası Ağrı Şube Başkanı Erhan Kılıç'ın Mesajı:

ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Toplumsal değerlere saygı gösteren, hukukun evrensel standartlarından sapmayarak icra ettiği görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan ilimizdeki tüm basın camiasının, her etkinlikte yaptığımız çalışmaları halka duyurarak aynı zamanda bulundukları bölgenin hak ve emek mücadelesinin yayılmasına , sendikal görüşlerimizi cesurca yayınlanmasına katkı sağlayan gazetecilerin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, başarılar dilerim.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan'ın Mesajı:

"Günümüz dünyasında, bilginin önemli olduğu bir zamanda objektif haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok önemli bir misyonu üstlenen basınımızın siz değerli temsilcilerinin şartlar ne olursa olsun görevlerini en iyi şekilde yerine getirme adına her türlü fedakârlığı gösterdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi doğru ve güvenilir haber yapma, objektif olma, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içinde barındıran bir mesleği icra eden gazeteci arkadaşlarımız kamu kurumları, vatandaş arasında köprü oluşturmaktadırlar. Kamu hizmetlerinin duyurulmasında gösterdikleri duyarlılık ile yazılı, görsel, işitsel ve internet medya kuruluşlarımızda fedakârca görev yapan, toplumsal sorumluluğunu yerine getiren basın mensuplarının,10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, başarılar dilerim”

Ağrı İl Kültür Turizm Müdürü Muhsin Bulut'un Mesajı:

Ağrı coğrafyasında Çalışan Gazeteci dostların gününü kutluyor, mesleki yaşamlarında başarılar ve kendilerine sağlıklı, huzurlu bir ömür diliyorum.

Ağrı ASTOP'un Mesajı:

"Birbirini hiç tanımayan insanların kendi arasındaki bilgi alışverişlerini sağlayan, kamuoyunu aydınlatan, eleştirileriyle eksiklerin giderilmesini sağlayan basın mensuplarının günü kutlu olsun.

İçinde bulundukları şart yada koşullar ne olursa olsun görevleri peşinde koşan gazetecilerimizin düzenli bir mesai kavramı olmadan, halkı bilgilendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, gecesini gündüzüne katarak ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde katkıları olan tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlarız."

Son Güncelleme: 10.01.2018 16:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.