01 Mayıs 2017 Pazartesi 11:31
Ağrı Şehir Stadyumunda Kutlu Doğum Coşkusu

Ağrı Kutlu sevda ile coştu

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı’da gerçekleştirilen ‘Hak ve Adalet Önderi Hz. Muhammed’ programı gerçekleştirildi. Program yoğun katılımlı ve coşkulu gerçti.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı Şehir Stadyumu’nda düzenlenen ‘Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed’ kutlu doğum etkinliği gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu program coşkulu geçti.

Program Cafer Güven hocanın okuduğu Kuranı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlithan ekibinin okudukları Mevlid-i Şerif’in ardından ilahi sanatçısı Burhaneddin Cebba ve Grup Vahdet’in Hz. Resulullah’ın üzerine bestelenen eserleri seslendirmeleri ile program devam etti. Okunan ilahilere halk sık sık eşlik etti.

Sanatçıların ardından kürsüye Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz dönem sözcülerinden Şaban Gökhan çıktı. Şaban Gökhan günün anlam ve önemine binaen kısa bir selamla konuşması yaptı.

Şaban Gökhan yaptığı selamlama konuşmasında," Peygamber aşkını söndürmeye çalışanlar azla kazanamamışlardır. Bizler Peygamber efendimizin ahlakı ile ahlaklanmadığımız için bu gün dünyada adaletsizlik diz boyu olmuştur. Bizler yaşanılabilir bir dünyada asrı saadet gibi bir hayat yaşamak istiyorsak peygamberin yolunda gitmeliyiz ve onun ahlakı ile ahlaklanmalıyız." İfadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Çocuk İlahi Grubu ve ilahi sanatçılarının seslendirdiği eserlerle devam eden programa konuşmacı olarak katılan İTTİHAD üyesi Molla Ali Aslan halka bir konuşma yaptı.

Molla Ali Aslan, yaptığı konuşmasında Mekke'nin fethine değinerek şunları söyledi: "Mekke fethedildikten sonra Hz. Muhammed Mekke'nin halkına şöyle dedi,'Bugün size bir kınama yok.Geçmiş geçmişte kaldı. Mekke halkı Hz. Peygamberin adaletini iyi biliyorlardı.Hz. Peygamber hepsini azat etti.'Siz bize hakaret ettiniz' demedi 'Siz amcamı şehit ettiniz' demedi ama halk Hz. Peygamberi anlamadıysalar biz Ağrı'dan çağırıyoruz gelin kurtuluş İslamdadır. Ağrı İslam'dır, kıyamete kadarda peygamber aşkıyla devam edecektir.Ve yine buradan sesleniyoruz Ya Resulullah nasıl Arap yarımadasındaki kadınlar kızlar senin adaletine muhtaç idiselerdi. Biz bugün sana daha çok muhtacız." şeklinde konuştu.

Aslan, "Avrupa bugün halen Hz. Muhammed’i tanımış değil. Avrupa'nın köleliğini yapanlar da O’nu tanımış değildir. Çünkü Hz. Muhammed adalet getirmişti ve getirdiği adaletle hayvanlar dahi zarar görmemişti. Ama şu 20'nci asırda zalimler bizlere cahilleri tanıttılar. Her kim Hz. Muhammed’i kendine örnek edinirse işte o kimse kemale ermiştir. İslam tarihi boyunca insanlık hiçbir zaman bu derece Hz. Muhammed’in adaletine muhtaç kalmamıştır. Çünkü onun davası hak ve adalet idi. Sevgisi şefaatti, kurtuluştu, izzetti, dünya ve ahiret şerefiydi." dedi.

Molla Aslan konuşmasının devamında, "Hz Muhammed döneminde köleler çıplaktı ama bugün tesettürlü bacılarımıza kölelik diyorlar. Asıl hürriyet Muhammed'e tabi olmaktır asıl hürriyet tesettürdür. Ey Muhammed vallahi Ağrı halkı genci yaşlısıyla sana kalbini açmış sana tabi olmuş seni bekliyorlar. Unutmayın bizim kutlu doğumdaki amacımız Hz. Resulü anlamaktır." dedi.

Müslümanların bugün yaşadıkları sıkıntıların sebebinin insanların Hz. Muhammed'in yolunun terk edilmesi nedeni ile olduğunun altını çizen Aslan konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Bakın ashabı kiram Habeşistan'a hicret ettiler, başka devletlere gittiler ama yollarda kimse boğulmadı, denizlerde kimse zulme uğramadı. Şimdi neden denizde balıklara yem oluyoruz. Çünkü biz Hz. Muhammed'in yolunu terk etmişiz. Tekrar Hz. Muhammed'in yoluna dönmeliyiz."

Program yapılan tiyatro gösteri ve seslendirilen eserlerle son buldu.

agri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-001.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-002.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-003.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-004.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-005.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-006.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-007.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-008.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-009.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-010.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-011.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-012.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-013.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-014.jpgagri-sehir-stadyumunda-kutlu-dogum-coskusu-015.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.