23 Mayıs 2020 Cumartesi 18:12
Ağrı Sokağa Çıkma Yasağı Nedeniyle Boş Kaldı

Zaruri ihtiyaçları olan ve evden çıkmak zorunda kalan vatandaşların dışında Ağrılılar günü evlerinde geçirdiler.

İl Hıfzıssıhha Kurulunca Ağrı'da kolluk kuvvetleri, sokağa çıkan vatandaşlardan izin belgesi olanların geçişlerine müsaade ettiler.

Vatandaşların yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet, Eski Van Caddesi, Kağızman, Nevzat Güngör, Vali Konağı caddeleri boş kaldı.

Belediye temizlik ekipleri ve zorunlu hizmette olanlar çalışmalarını yürütürken, market, kasap, fırın gibi iş yerleri, akşam 17.00'a kadar hizmetlerini sürdürmeye devam edecekler.

İnternet ve telefon gibi telekomünikasyon hizmetlerini yürütmek için dışarıda çalışan M. Nuri Taşdemir, zorunlu hizmetleri nedeni ile çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Şarküteri çalışanı Enes Arpacı, "Dün gece 24.00'a kadar çalıştık. Hizmetlerimizi bitiremediğimiz için bugün saat 10.00 itibari ile işyerimizi yeniden açtık. Sokağa çıkma yasağı kapsamında saat 17.00'a kadar açık kalabileceğiz. Çevremizde alışverişini yapamayan, evleri bize yakın olan vatandaşlar gelip alışverişlerini yapabilecekler. Bizleri telefon ile arayacak olan vatandaşlarımıza da evlerine servis hizmeti gerçekleştirip taleplerini ulaştıracağız." dedi.

Saat 10.00'da marketlerini açarak hizmete başladıklarını belirten market müdürü Nuh Yıldız ise, "İşyerimizi arayarak ihtiyaçlarını bildiren vatandaşların evlerine servis aracımız ile taleplerini saat 17.00'a kadar ulaştırabileceğiz. Salgın sürecinde gıda grubunda olumsuz olarak fazla etkilenmedik ama bayram için hazırlıklarda tabi ki düşüş söz konusu. Bayram şekeri ve diğer ürünlerde nerdeyse geçmiş yıllar ile bu yıl arasında yarı yarıya bir fark oluştu." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 23.05.2020 18:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.