12 Şubat 2020 Çarşamba 12:14
Ağrı Tarım Müdürlüğü Gıda Denetimlerini Hız Kesmeden Devam Ettiriyor

Ağrı Tarım İl müdürlüğü Tarım Müdürlüğü Gıda Denetimlerine Devam Ediyor

Bu kapsamda Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol görevlilerince ilimizde faaliyet gösteren et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üretim tesislerinde unlu mamuller üretimi ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi kasap ve şarküteri ile bakkal market büfe okul kantinleri ve yemekhaneleri lokanta restoran vb. toplu tüketim yerlerinde resmi kontroller gerçekleştirilmektedir.

Yapılan denetim ve kontrollerde tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin bazı işletmelere süre verilerek takip denetimleri yapılması sağlanmaktadır.


Denetimler ile ilgili açıklamada bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN; “2019 yılında Ağrı İli genelindeki işletmelere gidilerek toplamda 5617 denetim gerçekleştirildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti.

Denetim sayısında 2018 yılına göre % 20 artış oldu. 2019 Bakanlık-İl Numune Alma planı kapsamında ve Alo 174 Gıda hattından gelen şikâyetler doğrultusunda toplamda 40 adet numune alındı.

Yapılan denetim ve kontroller sonucunda uygunsuzluk tespit edilen işletmelere toplamda 56.766 TL idari yaptırım cezası uygulanarak Ağrı geneli Kontrol Görevlisi sayısı geçen yıla oranla %23 artış göstermiştir dedi.

Engin denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.