02 Aralık 2019 Pazartesi 15:13
Ağrı Tarım Ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetimlerini Sürdürüyor

Ağrı’da Gıda Denemleri Hız Kesmeden Devam Ediyor


Türkiye Genelinde Başlatılan Ürün Bazlı Gıda Denetimleri Ağrı’da Hız Kesmeden Devam Ediyor


Ağrı Tarım Ve Orman Müdürü Kenan Engin, Tarım ve Orman Bakanlığımıza bağlı ekipler, Bakanlığımızın Denetim Seferberliği kapsamında, 81 ilde aynı anda "Ürün Bazlı" gıda denetimleri gerçekleştirmektedir. Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım vb. aşamalarındaki tüm resmi kontroller; 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu" na göre Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmektedir.


Bakanlığımıza bağlı 81 İl Müdürlüğü ve ilçe teşkilatlarında görevli gıda kontrol görevlilerince yürütülen resmi kontroller Risk esaslı denetim sıklığı, İhbar ve şikayet, Alo 174 Gıda Hattı, Gıda kaynaklı hastalık, CİMER, İl yıllık ve Bakanlık gıda kontrol planları v. b. sebeplerle tüm yıl boyunca aralıksız olarak devam etmektedir.


Bakanlığımızca tüm yurt genelinde 25-30.11.2019 tarihleri arasında "Denetim Seferberliği" başlatılmış olup; her gün farklı bir sektörde faaliyet gösteren gıda işletmelerine yönelik eş zamanlı 340 adet denetim gerçekleştirilmiştir.
Bu kapsamda Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince ilimizde faaliyet gösteren et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri üretim tesislerinde, unlu mamuller üretimi, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi, kasap ve şarküteri ile bakkal , market, büfe, okul kantinleri ve yemekhaneleri, lokanta, restoran vb. toplu tüketim yerlerinde resmi kontroller gerçekleştirilmiş olup; ürün bazlı gıda denetimleri hafta boyunca devam etmiştir.

Yapılan denetimlerde tespit edilen uygunsuzluklara ilişkin bazı işletmelere süre verilerek takip denetimleri yapılmakta, insan sağlığını riske atan işletmelere idari yaptırım uygulanmaktadır.

Son Güncelleme: 02.12.2019 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.