06 Kasım 2020 Cuma 00:30
Ağrı Tarım ve Orman Müdürlüğü Zirai İlaç Denetiminde

Ağrı'da Zirai İlaç Denetimleri devam ediyor

Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube personelleri tarafından 5996 Sayılı ‘Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’ ve bu kanuna dayalı yönetmeliklerde belirtilen hükümler kapsamında rutin denetimler aksatılmadan yapıldı.

Denetimde; işyerlerinin fiziki şartlarının mevzuata uygunluğu, satışa sunulan bitki koruma ürünlerinin ve zirai mücadele makinelerinin ruhsat kontrolleri, satışı yasak olan maddelerin işyerinde bulunup bulunmadığı, işyerinde insan ve hayvan gıdalarının bulunup bulunmadığı, işyerinde güvenlik tedbirlerinin alınıp alınmadığının kontrolleri yapıldı.

Üreticilerimizin doğru ilaç ve doğru makine kullanımın sağlanması dolayısı ile tüketicilerimizin pestisit kalıntısı olmayan sağlıklı ürünlere ulaşılması amaçlanmaktadır. İşyerlerinde tespit edilen eksikliler konusunda ilgili bayiler uyarılarak bilgilendirme yapıldı. Sürdürülebilir tarımsal üretim, insan ve çevre sağlığı için Bitki Koruma Ürünleri Perakende satış bayilerinin denetimleri İl Müdürlüğünüzce rutin olarak yapılmaktadır.

Bakanlık Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden gelen güncel yazılar hakkında da bayiler bilgilendirilip gerekli kontroller yapılmaya devam edilecektir denildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.