21 Nisan 2020 Salı 23:47
Ağrı Taşlıçay'da Doyumsuz Güzelliği ile Balık Gölü

Ağrı'nın Balık Gölü doğa güzelliğiyle dört mevsim cezbediyor

Ağrı'da 2 bin 241 rakımı ile ülkenin en yüksek rakımlı gölü olan Balık Gölü, Türkiye'nin saklı güzellikleri arasında yer alıyor.

Yılın her mevsiminde ayrı bir güzelliğe bürünen Balık Gölü, ilkbahar mevsimine inat, etrafında karlarla ziyaretçileri cezbeden güzelliğe sahip.

Yüzeyi buzla kaplı bulunan adeta bir doğa güzelliği olan Balık Gölü, aynı zamanda fotoğraf ve doğa tutkunlarının da uğrak yeri oluyor.

Ağrı'nın iki ilçesi arasında yer alan göl, Taşlıçay ilçesine 26 kilometre, Doğubayazıt ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

En derin yeri 37 metre ve Türkiye'nin önemli kuş alanlarından biri olan Balık Gölü, adaları ve önemli balık türleri, doğal güzellikleri ile göz kamaştırıyor.

Oksijen deposu olan göl, yaz mevsiminde çok sayıda ziyaretçi ağırlıyor. Ziyaretçilerin birçoğu göl etrafında kamp kurarak güzel manzaranın tadını çıkarıyor.

Son Güncelleme: 22.04.2020 00:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.