12 Kasım 2017 Pazar 12:34
Ağrı Tendürekte PKK'nın Bomba Yüklü Dronesi imha edildi

Terör örgütü PKK yüz yüze baş edemediği Mehmetçiğe karşı, DEAŞ'ın taktiklerini kullanmaya başladı.

Fırat Kalkanı sırasında Türk askerine karşı DEAŞ, intihar saldırıları başarısız olup, göğüs göğüse çatışmalardan da korkunca bomba yüklü drone'lerle saldırılar düzenlemeye çalışmıştı.

Mehmetçiğin dikkati sayesinde bu saldırılar başarıyla püskürtülmüştü.

PKK'NIN TAKTİK BOMBALI DRONE'U YAKALANDI

DEAŞ'ın geliştirdiği bu taktik, son bir yılda Türkiye sınırları için Mehmetçik karşısında ağır darbe yiyen PKK terör örgütü tarafından kullanılmaya başlandı.

Daha önce bir karakola silahlı drone ile saldırı düzenlemeye kalkan PKK'nın bu kez Taktik Bombalı Drone'u Ağrı Doğubeyazıt'ta jandarma komando timleri tarafından ele geçirildi.



ÇİN MENŞEİLİ, M.C. TİPİ

Görüntüleri paylaşan Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar, drone'un Çin Menşeili olduğunu ve M.C. tipi olduğunu belirtiyor. Taktik Bombalı Drone'nin Ağrı-Doğubeyazıt-Tendürek üçgeninde ilk kez ele geçirildiğini ifade eden Ağar, "PKK, DEAŞ'tan mutlaka bir şey öğreniyor-öğretiyor ve karşılıklı uyguluyorlar. Fırat Kalkanı harekatı sırasında Deaş, Mehmetçiğe karşı bombalı drone kullanmaya kalkışmıştı. Bombalı taktik dronelarda genellikle (1) Hassas tapalı tüfek bombası (2) Hassas tapalı Havan mermisi (3) El bombası kullanılıyor." dedi.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.