10 Şubat 2017 Cuma 10:10
Ağrı Ticaret ve Sanayı Odası 'Kayıtlı İstihdamın Teşviki-II Hibe Programı' Projesini Başlattı

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) “Kayıtdışına Kayıtsız Kalma! Bilinçli Çalış, Güvende Ol Projesi”ni hayata geçirdi.

Proje ile ilgili olarak basını ve ilgili kurumlan bilgilendirmek amacıyla SERKA Toplantı Salonunda Ağrı Valisi Musa IŞIN'ında katılım sağladığı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı, Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon Faydalanıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.

Ülkemizin ve bölgemizin önemli sorunlarından biri olan kayıt dışı istihdamla ilgili olarak çeşitli kesimlerde bilinçlenme ve duyarlılık artışı sağlamayı hedefleyen Projenin sahibi Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası, ortağı ise Ağrı Ziraat Odasıdır.

Projenin genel hedefi;

•       Ağrı ili tarım ve hayvancılık sektörü ile tarım dışı sektörlerde kayıtlı istihdamı teşvik etmek,

•       Kayıtdışı istihdam hakkında çalışanlar ve işverenlerde farkındalık yaratmak,

•       İlgili kesimlerin bu alanda işbirliklerini geliştirmek,

•       15-29 yaş arasındaki genç işsizlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması ve istihdamda kalmalarının sağlanması yoluyla bölgenin gelişmesine ve bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılmasına katkıda bulunmaktır.

Proje kapsamında Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bir istihdam ofisi kurulacak, çeşitli kesimlere yönelik olarak bir dizi bilgilendirme etkinliği gerçekleştirilecek, paydaşların işbirliğini öngören bir protokol hayata geçirilecektir.

Ağrı Valisi Musa IŞIN;

Ağrı Valisi Musa Işın yaptığı konuşmada; Bölge şartlarından dolayı , istihdam yetersiz girişimciler yetersiz karlılık oranını düşük olması gibi nedenler bizim için mazeret olmama bu kul hakkıdır. Yanımızda çalışan elamanların sigortalarının yapılması bunların güvenceye bağlanması son derece emniyetli ve önemlidir. Kaçak işçi çalıştırmanın ülke ekonomisine zararını hepimiz biliyoruz, devlete çok büyük külfeti vardır.

Kayıt dışı istihdamın ortadan kalması gerektiğini söyleyen Ağrı Valisi Musa Işın, insanlarımız yaşlandığında ,emekli olduğunda hayatlarını güvence altında hissetmeleri gerekiyor. Bu gün AVM'lerde çalıştırılan insanların köle gibi çalıştırıldığını görüyoruz. Sabah 10 gece 12'ye kadar çalıştırılan insanımız belki de sigortasız çalıştırılıyor, bu gayri insani bir durumdur bunu batı insanı çözmüştür bizimde çözmemiz lazım. Biz kendimizi nasıl düşünüyorsak yanımızda çalıştırdığımız elamanında öyle düşünmeliyiz inancımızda bunu gerektirir dedi.

Bu proje ile özellikle geri dönüşümün olması lazım diyen IŞIN, bir kulağımızdan girip diğer kulağımızdan çıkmamalı. Burada eğitime tabi tutulacak farkındalık oluşturacak olan arkadaşlarımız iş adamlarımız mutlaka döndüklerinde iş yerlerinde kendi eksiklerini düzeltmelidir.

Toplumda birlikte yaşıyoruz , bir kısmımız vatandaşık görevini yaparken bir kısmı yapmazsa mutlu olamayız.

kayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso-008.jpg

kayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso-009.jpg

kayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso.jpgkayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso-001.jpgkayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso-002.jpgkayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso-003.jpgkayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso-004.jpgkayitli-istihdamin-tesviki-hibe-programi-agri-atso-005.jpg

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.