07 Şubat 2018 Çarşamba 18:12
Ağrı Tügva'dan ''Zeytin Dalı'' Konferansı

İl Halk Eğitim Müdürlü salonundaki konferansa konuşmacı olarak katılan gazeteci-yazar İlhami Işık, gençlere Zeytin Dalı Harekatı ile bölgedeki son durumu anlattı.

Bazı ülkelerin, bölgedeki terör örgütlerini çıkarları doğrultusunda kullandığını anlatan Işık, herkesin silahla dolaştığı bir bölgede insanlığın olamayacağını söyledi.

Işık, "Sorun bir etnik mesele sorunu değil, sorun birilerinin orayı yönetme sorunudur. Eğer Kürtlerin yönetmesi sorun olsaydı Erbil ile onlarca yıl savaş halinde olurduk. Bu sorun, uluslararası güçlerin Suriye'de Türkiye'yi boğmak isteyerek yapmış oldukları bir nizamın bu ülkenin içişlerine yansımasıdır. Bu yansıma da ülkenin bütün reflekslerini harekete geçirdi."

- "Bizim gideceğimiz ikinci bir yer yok"

Terör örgütü PKK'nın Kürtlerin temsilcisi olmadığını, bunun aksini düşünmenin büyük bir felakete imza atmakla eşdeğer olduğunu aktaran Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer PKK'yı temsilci olarak ifade ederseniz o zaman onların istediği şeyi hayata geçirmiş olursunuz. Bu coğrafyada iç savaş yaşamayan tek ülke Türkiye'dir. Bunun nedeni bizim yüreğimizle dilimizin, gözlerimizin aynı şekil konuşmasıdır. Onun için Türkiye nefes borusudur, bu coğrafyada başı derde girenlerin geldiği son duraktır. Bizim de son durağımız kara topraktır. Bizim gideceğimiz ikinci bir yer yok."

Konferans, Işık'ın, programa katılan gençlerin bölge ve yürütülen harekatla ilgili sorularını cevaplamasıyla son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.