06 Mart 2017 Pazartesi 20:43
Ağrı Ulu Camii Yardım Bekliyor

AĞRILAR "ULU CAMİİ YARDIM BEKLİYOR

Ağrı'nın Fırat  Mahallesi’nde Toki konutları içersinde bulunan hayırseverlerin bağışlarıyla inşaatına Mayıs 2014 yılında başlanan,Doğu Anadolunun en Büyük ve güzel camilerinden olan Ağrı Ulu Cami (Molla Nadir)Camii inşaatının sürdürülmesi için, hayırseverlerden destek bekleniyor.

Projesi Ağrı Valisi Musa Işın Tarafından Organize Edilen Büyük Destek Gören Bir Benzeri Ankara'da Bulunan Ulu Camii

Ağrı Dini ve İlmi Hizmetler Derneği Başkanı Aydın Kasar, hayırseverlere seslenerek camiye destek istedi.

Caminin tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyleyen Dernek Başkanı Kasar, “Camimiz, 4.864 metre arsaya ve 3600 metre kare kapalı alana sahip 4 bin 500 Kişinin İbadet Edeceği Sosyal Donatım,İçersinde Kütüphane,Konferans Salonu, Otopark, Gusülhane,Çocuk Dinlenme Alanları, halka Açık Park Alanları Bulunan   Camimize hayırsever vatandaşlarımızın az çok demeden verdikleri paralarla bu hale getirdik. Kimi vatandaşlarımız da demir, kereste, beton gibi isteklerimizi geri                      çevirmediler.

Biz hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyoruz, şuan inşaatımızın eksiklikleri var. Hayırseverlerimizi hayra davet ediyoruz” dedi.

“BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN”. Mimarisiyle göz dolduran caminin Üst Çatılarının Kurşunlanması,Duvarlarının Örülmesi dış düzenlemesinin tamamlanması için çalıştıklarını ifade eden Kasar şunları söyledi:

“Camimiz Dört minareli olup, Bölgede başka camide bulunmayan mimariye sahip. Bu camimizin toplam maliyeti 12. milyon civarında ama şuanda 5 milyon harcama yapıldı. Bu yapılan harcamalarda hayırseverler tarafından yapılan yardımlarla oldu. Bu camimizin dış kaplama ve çevre düzenlemesi maliyeti 7.Milyon civarında tutuyor. Bu camimizin bir an önce bitmesi için tüm hayırseverlerin yardımına ihtiyacımız var.

Son Güncelleme: 10.10.2019 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.