06 Mayıs 2014 Salı 19:50
Ağrı Valiliği'nden ESKİ Çocuk Oyunları Çalışması

Ağrı Valiliği, eski zamanlarda çocuklar tarafından oynanan ve unutulmaya yüz tutmuş eski oyunlarla ilgili bir çalışma başlattı.

 

 

Ağrı Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi’nde Z Kütüphane (Zenginleştirilmiş Kütüphane) açılışına katılan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, burada eski oyunlarla ilgili bir çalışma başlattıklarını ve bunun için şenlik düzenleyeceklerini açıkladı. Vali Tekinarslan, “Hepimizin çocukluğunda oynadığı çeşitli oyunlar vardı. Bunların bir kısmı unutulmaya yüz tuttu. Fakat çocuklarımızın hem sosyal ve fiziksel gelişimi için hem de zeka gelişimi için son derece faydalı oyunlarımız vardı. Kültürümüzü geliştirme, takip etme adına bu oyunlarla ilgili çalışma yapacağız. 
 

Aşık atma mesela dilimize yerleşmiş bir kavramdır. Ama çocuklarımıza desek ki aşık atmak ne demek bilmiyorlar. Çocuklarımız hep dijital alemde çeşitli oyunlar oynuyorlar. Ama bizim çocuklarımıza fiziksel hayatta, sosyal hayatta da oyunlar olduğunu, eğlence olduğunu, insanların birbirleriyle diyalog kurarak da oynayacağı oyunlarımızın olduğunu anlatmamız lazım” diye konuştu.

 

Ağrı’da veya diğer illerde oynanan çocuk oyunlarını bir kitapta derleyeceklerini belirten Vali Tekinarslan, bu oyunları şenlik düzenleyerek spor komplekslerinde, okullarda ve parklarda hayata geçirmeyi düşündüklerini kaydetti.

Son Güncelleme: 06.05.2014 19:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.