02 Haziran 2017 Cuma 22:10
Ağrı Valisi Işın; PKK'yı 32 Yıldır Dış güçler Kullanıyor!

Ağrı Valisi Işın şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı
- Vali Işın: "PKK 32 yıldır dışarının kullandığı, bütün Müslümanların canını acıtan alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bu bizden değildir. Kürtler namuslu, şerefli, haysiyetli ve misafirperver insanlardır. Bunlar haydut, hain ve alçaktır"

AĞRI - Ağrı Valisi Musa Işın, "PKK 32 yıldır dışarının kullandığı, bütün Müslümanların canını acıtan alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bu bizden değildir. Kürtler namuslu, şerefli, haysiyetli ve misafirperver insanlardır. Bunlar haydut, hain ve alçaktır." dedi.

Valilik tarafından Kültür ve Kongre Merkezi'nde şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarına verilen iftara katılan Vali Işın, programda yaptığı konuşmada, şehit ailelerinin en kıymetli varlıklarını bu vatan için feda ettiğini söyledi.

Ülkenin şehitler ve onların aileleri ile gazilere minnettar olduğunu anlatan Işın, "Bizler size minnettarız. Allah sizden razı olsun, sizleri var etsin. Allah, ramazanın bereket ve mağfiretini üzerinize yağdırsın." değerlendirmesinde bulundu.

Işın, Şırnak'ta bir helikopterin düşmesi sonucu 13 kahraman askerin şehit olduğunu hatırlattı.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm millete başsağlığı dileyen Işın, şunları kaydetti:

"Allah onları ve bütün şehitlerimizi Peygamber Efendimize komşu etsin inşallah. Memleketimizin, insanlarımızın başı sağ olsun. Biz millet olarak var olduğumuz günden beri şehit veriyoruz. Sadece bugün terör örgütü yüzünden şehit vermiyoruz. Biz tarih sahnesine çıktığımız günden beri aziz vatanımız ve mukaddes değerlerimiz için şehit veriyoruz, vermeye de devam ediyoruz. Eğer biz vatanımızı kaybedersek zaten mukaddesatımızın tümünü kaybederiz. Vatanımız ve bayrağımız varsa biz varız, yoksa biz de yokuz. Ezanımız okunuyorsa biz varız. Tarih sahnesine çıktığımız günden bugüne iç ve dış düşmanlar bu mukaddesatımızı hedef aldıkları için bize musallat olmuşlardır."

Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Işın, bu ülkenin düşmanlık yapanlardan daha çok imanlı, kuvvetli ve güçlü olduğunu dile getirdi.

Işın, şunları söyledi:

"Bayrağımızı indirtmeyeceğiz, ezanımızı bu alçakların yüzünden susturtmayacağız. Bir canımız var, vatanımıza feda olsun. Ölümlerin en güzeli şehit olmaktır. Önemli olan iyi yaşamak ve iyi ölmektir. 15 Temmuz ihanet darbesini yapanların bir kısmı kahraman milletimizin sayesinde o gece imha edildi. Aileleri utançlarından onların cesetlerini alamadı. Vatandaşlarımız onları mezarlıklarında gömdürtmedi. İşte o da ölümdü, bizim çocuklarımızın da şehadeti ölümdür. İşte biri utancından cesedini alamıyor. Diğer anne ve babalar kahraman gibi başları dik, alınları açık bir şekilde milletimizin içerisinde yürümektedir. Allah bu şerefi herkese nasip etsin. Siz işte bu şerefe sahipsiniz. Dinimize göre, İslam'a göre şehitler ölmez."

Işın, terör örgütü PKK'nın İslam düşmanı olduğunu, yıllardır dış güçlerce kullanıldığını ifade ederek, "PKK terör örgütü vatan düşmanıdır. Türk, Kürt ve 80 milyonun düşmanıdır. PKK 32 yıldır dışarının kullandığı, bütün Müslümanların canını acıtan alçak ve hain bir terör örgütüdür. Bu bizden değildir. Kürtler namuslu, şerefli, haysiyetli ve misafirperver insanlardır. Bunlar haydut, hain ve alçaktır." diye konuştu.

Programa, 12. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ile kurum yetkilileri katıldı.

agri-valisi-isin-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti.jpgagri-valisi-isin-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti-001.jpgagri-valisi-isin-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti-002.jpgagri-valisi-isin-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti-003.jpgagri-valisi-isin-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti-004.jpgagri-valisi-isin-sehit-aileleri-ve-gazilerle-iftar-yapti-005.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.