17 Mayıs 2017 Çarşamba 22:00
Ağrı Valisi Musa Işın'dan Aday öğretmenlere Nasihat!

Ağrı Valisi Musa Işın, aday öğretmenlere "Sizin mesleğiniz güvenlik güçlerimizden daha değerlidir. Siz yetiştirirseniz kimse eline silah almaz, arabaların altına bomba koymaz. Siz yetiştirirseniz kimse kalabalık şehirlerde kendisini infilak ederek onlarca insanın ölümüne sebep olmaz." diye seslendi. 

Musa Işın; Okulda öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi, vatan, bayrak, din ve İslam sevgisi ile ahlaki değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi öğreteceğiz. Bunu yapmadığımız takdirde yarın İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de bir bomba bizi bulabilir" dedi.

Işın, Ağrı'da göreve başlayan 206 aday öğretmenle bir araya geldiği programda, öğretmenlerden kendi memleketlerinde görev yapıyormuş gibi çalışmalarını istedi.

Bu bölgede görev yapmanın diğer bölgelere göre daha büyük sorumluluk gerektirdiğini dile getiren Işın, "Eğer biz bu ülkenin vatandaşı olarak, memleketimizin bu köşesinde en fazla hizmet etmemiz gereken, çocuklarımızı kendi değerlerimize göre yetiştirmemiz gereken bu ilde biz görev yapıyorsak, bu kutsal bir görevdir, değerlidir ve bir o kadar da hayırlı bir iştir. Bugün biri memleketimize en fazla hizmet edecekse, ben ülkemi ve vatanımı seviyorum diyecekse bunu da kanıtlayacaksa bunu tek kanıtlanacağı yer bu bölgedir ve Ağrı'dır." diye konuştu.

Yeni atanan aday öğretmenlerin 6 yıl kentte görev yapacaklarına işaret eden Işın, "Daha önce buraya gelen öğretmenlerimiz 14 ay kalıyorlardı, verimli olmadan gidiyorlardı. Ne öğretmen öğrencisini tanıyordu ne de öğrenci öğretmenini tanıyordu. Diğer bölgelere gidebilmek için burası bir geçiş köprüsü olarak değerlendiriliyordu. Hükümetimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız bu yanlışı gördü ve düzeltti." ifadesini kullandı.

Vali Işın, aday öğretmenlere şu tavsiyelerde bulundu:

"Okulda öğrencilerimize milli ve manevi değerlerimizi, vatan, bayrak, din ve İslam sevgisi ile ahlaki değerlerimizi, gelenek ve göreneklerimizi öğreteceğiz. Bunu yapmadığımız takdirde yarın İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de bir bomba bizi bulabilir. Sizin elinizden geçen hiçbir öğrenci bu ülkeye ihanet edebilecek durumda olmamalıdır. Bunun böyle bir vebali vardır. 'Ben sadece derslerime gireyim, görevimi yapayım ve sürem dolsun buradan gideyim' anlayışı son derece sakattır ve yanlıştır. Buna izin vermeyelim. Öyle bir kendimizi mesleğimize verelim ki aşkımız ve sevgimiz olsun. Yarın buradan gittiğinizde 'Ben bu ülkeyi, bu vatanı seviyorum' diyebilmenizin bir tek şartı var, burada çok iyi çalışmaktır." 

Polis ve askerlerin öğretmenlerden daha zor şartlarda görev yaptıklarını vurgulayan Işın, "Burada mecburi hizmet olarak 5-6 yıl çalışan polis ve askerlerimiz var. Sizin aldığınız ücret kadar sınır boylarında gece eksi 35'lerde canlarını terör örgütünün, hainlerin kurşunlarına siper ederek bizim için nöbet tutuyorlar. Onlar canı pahasına fedakarlığını ortaya koyarak bizim güvenliğimizi sağlıyorlar. Biz de buradan dağa terörist gitmesin diye okullarımızda çocuklarımızı değerlerimize göre eğiteceğiz. Sizin polis ve asker kadar sorumluluğunuz, yükümlülüğünüz vardır." değerlendirmesinde bulundu.

İnsana şekil vermek ve eğitmek kadar kutsal bir değer olmadığını dile getiren Işın, şunları kaydetti:

"Sizin mesleğiniz kutsal bir meslektir. Madem biz de bu mesleği yapıyoruz onun gereğini yerine getirelim. Çocuklarımıza matematik, fizik, kimya ve biyolojiden önce bu ülkeye sadakat gerektirir şekilde hareket etmemiz lazım. Sadakat yoksa bizim için hiçbir önemi yok diğer varlık ve değerlerin. Hepimiz için de geçerlidir bu. Önce ülkemize, devletimize ve bu aziz milletimize sadakat göstermemiz lazım. Sizin mesleğiniz güvenlik güçlerimizden daha değerlidir. Siz yetiştirirseniz kimse eline silah almaz, arabaların altına bomba koymaz. Siz yetiştirirseniz kimse kalabalık şehirlerde kendisini infilak ettirerek onlarca insanın ölümüne sebep olmaz. Bu memleketten hain, hırsız ve uğursuz çıkmaz."

agri-valisi-musa-isindan-aday-ogretmenlere-nasihat!.jpgagri-valisi-musa-isindan-aday-ogretmenlere-nasihat!-001.jpgagri-valisi-musa-isindan-aday-ogretmenlere-nasihat!-002.jpgagri-valisi-musa-isindan-aday-ogretmenlere-nasihat!-003.jpg

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.