24 Ağustos 2019 Cumartesi 10:43
Ağrı Valisi Süleyman ELBAN YKS’de Başarılı Olan Öğrencileri kabul etti

Vali Elban Başarılı Öğrencileri Makamında Ağırladı

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin ve okul idarecilerinin de eşlik ettiği öğrencileri kutlayan AğrıValisi Süleyman Elban, üniversite hayatında başarılar diledi.

Ziyaret sırasında açıklamalarda bulunan Vali Elban, Ağrı’da son yıllarda eğitimdeki başarının artmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek İl Milli Eğitim Müdürü, okul müdürleri, öğretmen ve velililere teşekkür etti.

Bu yıl yapılan Yüksek Öğretim Sınavında Ağrı’dan Türkiye’nin sayılı üniversitelerine 19 tıp, 8 diş hekimliği, 27 hukuk, 5 eczacılık, 6 mimarlık ve 15 mühendislik öğrencisi gönderildiğini dile getiren Elban, elde edilen başarının tek yönlü, tek taraflı olmadığını vurguladı.

Açıklamasının devamında, milli eğitim, okul idaresi, öğrenci, öğretmen ve velilerin inanmasıyla mükemmel sonuçların ortaya çıktığına dikkat çeken Vali Elban, "Diğer türlü mutlaka bir eksiklik olur.

Ben hem ilin valisi olarak, hem de bu ilde çocuğu da okuyan bir veli olarak, bu çocukların da benim kendi çocuklarımdan bir farkları yok. Çocuklarımla gurur duyuyorum. Sadece başarılı oldukları ve iyi bir üniversite kazandıkları için değil, aynı zamanda kendi illerinde çok önemli bir yol açtılar. Kendilerinden sonra gelecek, kendilerinden küçük kardeşlerine de örnek oldular" dedi.

"Ağrı Herkesin gıpta ile baktığı bir il olacağını düşünüyorum"

Vali Elban devamında eğitimdeki başarının artması ile birlikte Ağrı’nın artık her alanda adından söz ettireceğini belirterek, "Milli Eğitim camiamız, öğretmenlerimiz onlarda emeklerinin karşılığı olduğunu, yani artık ses geldiğini, dolayısıyla başarının Ağrı’ya uzak bir kavram olmadığını, başarıyla Ağrı’nın artık her alanda beraber anılacağını onlarda fark edecek. Onlara da çok ciddi bir moral olur. Veliler de artık motive olacaklar ve onlar da inanacaklar. Ben bu şehrin özellikle eğitim alanında, kodlamada gösterdiği başarıyı, eğitimin diğer alanlarında da bir bütün olarak çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum.

Birkaç sene sonra artık bu bölgeye, özellikle dışarıdan gelen insanların eğitimdeki başarı nedeni ile civar illeri değil, özellikle Ağrı’yı tercih edeceklerini düşünüyorum. Dışarıdan buraya eğitim için gelen kitle buradaki ailelerin, çocukların, eğitim camiasının inanmışlığı ve adanmışlığı ile beraber birkaç sene içerisinde bu başarılı öğrenci sayısının çok daha fazla olacağına inanıyorum.

Artık Ağrı’nın olumlu birçok çalışmayla birlikte eğitim alanında da Türkiye’de çok iyi yerlere gelmiş, herkesin gıpta ile baktığı bir il olacağını düşünüyor, buna yürekten inanıyorum" ifadelerini kullandı.

YKS’da 534 puan alarak il birincisi olan Muhammed Yusuf Şimşek ise Türkiye genelinde 699. olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Kendisine inanan ve destek veren öğretmen, idareci, arkadaşları ve ailesine borçlu olduğunu belirten Şimşek, Vali Elban’a da gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Program, öğrencilere hediyelerinin verilmesi ve fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
15 Temmuz Anadolu Lisesi 2019-08-26 00:00:40

Bizim okulumuzda Fen Lisesinden daha çok öğrenci Üniversiteye yerleşti. İl birincisi onlarda ikincisi bizim okulda. Onlarda tıp fazla bizde her bölüm var.Olarda da Hemşirelik kazanan var bizde de. Onlar çağrılıyor biz çağrılmıyoruz. Ayrıca tıp kazanan Mahmut Sami bizim okula son sınıfta değil onuncu sınıfta gelmiş. Türk Telekom Sosyal Bililmler Lisesinin öğrencilerinin çoğu nakil olarak bize geliyorlar.

Avatar
Bir Veli 2019-08-24 14:34:11

Vali beye teşekkür ederim. Ancak Ağrı 2. olan ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen Mahmut Sami Çelik niye çağrılmamış.Yoksa okullar arasında ayrım mı yapılıyor.Fen Lisesinde Hemşirelik kazanan bir öğrencinin reklamı yapılıyor Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine yerleşen öğrenci Anadolu Lisesinden diye görmezden mi geliniyor.

Avatar
T.Telekom 2019-08-25 00:36:24

Son sınıfta nakile 15 temmuz Anadolu lisesine gitmiş bir öğrenci o arkadaş. Bizim arkadaşımız. Yani sosyal bilimler lisesinin öğrencisi. Fen lisesinin listesine baktım 14 tıp 6 diş Hekimliği 3 hukuk 3 eczacılık 2 veterinerlik 1 diyetisyenlik 1 ebelik 1 öğretmenlik mühendislik puanıyla 6 hemşirelik. Artı Türkiye 699 uncusu sayısalda .ayrıca benim tanıdığım enaz altı öğrenci diş hekimliğine yerleşmesine rağmen tercih yapmayan bir sürü öğrenci. Fen lisesini bırakıp sadece bir tıp kazanan okul mu çağrışacakkk.bu arada lgs sınavında en yüksek puanlı öğrencilerin tercih ettiği okul 15 temmuz Anadolu Lisesi. Sonuç bir tıp vali bey hata yapmış sanırsam.

Avatar
Fen Lisesi öğrencisi 2019-08-25 09:57:18

Sayın valimize sayın müdürümüze teşekkür ederim. Sene başında müdürümüz teşvik amaçlı ilk 5000 e giren cumhuriyet 5000-9000 arasına yarım 9000-11000 arasındaki öğrencilere çeyrek altın ödül sözü verdi. Geçen hafta güzel bir proğramla bizlere Ödülleri verdi. Sonsuz teşekkür ler

Avatar
Kaya dk 2019-08-27 11:49:56

Mehmet sami çeliği kutluyorum bu başarı ne sosyal bilimler lisesinin başarısı ne 15 temmuz lisesinin basarisi sami kendisi başardı benim arkadaşımın abisi olur ona söylediğimde kitaptan başını kaldırmıyor dedi bu başarı sadecee samiye ait kimse kendini ovmesin özellikle o sinav dershanesi