27 Mayıs 2021 Perşembe 23:47
Ağrı Yavuz Selim Ortaokulu Uluslararası Projelerde

Yavuz Selim Ortaokulu Uluslararası Projelerde

We Code Life. We Learn By Coding Projesi

Yavuz Selim Ortaokulu öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri öğretmeni Senem Tezcan rehberliğinde 6. sınıf öğrencileriyle yürütülen We Code Life. We Learn By Coding adlı projemiz Hayatı kodluyoruz. Kodlayarak öğreniyoruz anlamındadır. Projemiz de 2 ülkeden 9 öğretmen yer almaktadır.

Projemizin amacı öğrencilerimizin dijital yeterliliklerini ve kodlama becerilerini artırarak 21. yüzyıl becerilerini öğrencilerimizin kazanmasını sağlamaktır. Öğrencilerimiz proje sürecinde etkinliklerle kodlama becerilerini ve bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımı konusunda geliştirmişlerdir. Öğrencilere proje kapsamında hem İngilizce becerileri hem de bilişim becerileri kazandırılmıştır.

Motivate Yourself

Yavuz Selim Ortaokulu öğretmenlerinden Bilişim Teknolojileri öğretmeni Senem Tezcan rehberliğinde 6. sınıf öğrencileriyle yürütülen Motivate Yourself adlı projemiz Kendini Motive Et anlamındadır. Projemizde 3 ülkeden 11 okul yer almaktadır. Projemizin amacı pandemi sürecinde öğrencilerimizin motivasyonlarını artırmak için motivasyon kaynağı olmak, öğrenme isteklerini artırmaktır.

Öğrencilerin dil becerilerinin yanında bilişim teknoloji kullanımlarını da geliştirerek öğrencileri motive etmektir. Projemiz sürecinde farklı etkinlikler yaparak öğrencilerin hem farklı kültürlerdeki öğrencilerle kaynaşması hem de öğrencilerin iş birliği içinde ortak çalışmalar yapması sağlandı. Öğrencilerim web2 araçlarını kullanarak teknoloji kullanımı konusunda gelişmişlerdir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.