17 Temmuz 2017 Pazartesi 12:34
Ağrı'da 12 Bin Konut Ağustos'ta Doğalgaz Kullanmaya başlayacak

Ağrı Ağustos Ayında Doğal Gaz Kullanmaya Başlayacak

Aksa Doğalgaz tarafından ağustos ayında Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinde doğalgaz kullanılmaya başlanacağı bildirildi.

Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında hızla hayata geçirilen yatırımlarla Ağrı, ağustos ayında doğal gaz kullanmaya başlayacak. Yılsonuna kadar Ağrı’da 12 bin konut eşdeğerinde abonenin doğal gaza geçmesi bekleniyor.

Aksa Doğalgaz, EPDK’nın Türkiye’de doğal gaz dağıtımının yaygınlaştırılması projesi kapsamında 2016 yılı sonunda gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin ilk Türk Lirası enerji ihalesi olması bakımından da büyük önemi bulunan Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçesi doğalgaz dağıtım yatırımlarını hızla hayata geçirmeye başladı. Türkiye’deki 31 ilin sınırları içinde yer alan 27 il merkezi ve 135 ilçede doğal gaz dağıtımı gerçekleştiren Aksa Doğalgaz; Ağrı ili yatırımları kapsamında ağustos ayı sonuna kadar 12 bin konut eşdeğeri aboneye doğal gaz ulaştıracak.

agrida-12-bin-konut-agustosta-dogalgaz-kullanmaya-baslayacak.jpg

Ağrı Valisi Süleyman Elban’ı makamında ziyaret ederek Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi hakkında bilgi veren Aksa Doğalgaz CEO’su Yaşar Arslan, “Ağrı ve Doğubayazıt doğal gaz yatırımlarımızın bölge halkına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’nin dört bir yanında doğal gaz hizmeti veriyoruz. Hizmet verdiğimiz bölgelerin tümünde uzman kadrolarımızla ülkemizin ve vatandaşımızın doğal gaz hizmetinden en iyi hizmet kalitesiyle yararlanması için çalışıyoruz. Şimdiye kadar yaptıklarımız, Aksa Ağrı Doğal Gaz Dağıtım Projesi kapsamında vereceğimiz hizmet kalitemiz için teminat niteliği taşıyor. Türkiye’de yaşayan her yurttaşın bu konfordan, ekonomik ve çevreci yakıt doğal gazdan faydalanması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK gibi bizim de en büyük arzumuz. Bu alanda özel bir uzmanlığımız bulunması, Ağrı ve Doğubayazıt bölgemiz için önemli bir avantaj olacak” dedi.

Ağrı bu kış doğal gazla ısınacak

Ağrı’da bu yılsonuna kadar 20 milyon TL yatırım yapmayı hedeflediklerini söyleyen Aksa Doğalgaz CEO’su Yaşar Arslan, bu yatırımla kurulacak 150 kilometre şebeke altyapısıyla 12 bin konuta eşdeğer aboneye doğal gaz arzı sağlamayı planladıklarını belirtti. Ağrı halkının, yatırımlarla birlikte dönüşümlerini sonbahardan önce gerçekleştirmelerini ve bu kış doğal gaz kullanmaya başlamalarını arzu ettiklerini anlatan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ağrı ili ve Doğubayazıt ilçemizde önümüzdeki 5 yılda 100 milyon TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımlar neticesinde, Ağrı ve Doğubayazıt’ta doğrudan ve dolaylı olarak 800 milyon TL’lik bir ekonomik büyüklük oluşacak. Bölgedeki istihdama ve ekonomik hareketliliğe katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Aksa Doğalgaz Hakkında

Faaliyet alanında yer alan 27 il, 135 ilçe ve beldede 14 milyon nüfus, 3,8 milyon potansiyel aboneye hizmet veren Aksa Doğalgaz; Türkiye’nin en büyük özel doğal gaz dağıtımcısı konumunda bulunmaktadır. Tüketiciye doğal gaz konforunu kaliteli bir hizmet anlayışıyla ulaştırmayı bir ilke olarak benimseyen Aksa Doğalgaz, genişleyen dağıtım bölgeleri ve yatırımlarıyla ülke ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürmektedir.

agrida-12-bin-konut-agustosta-dogalgaz-kullanmaya-baslayacak-001.jpg

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), geçen yıl sonunda Ağrı ve Doğubayazıt ilçesine doğalgaz götürülmesi amacıyla lisans ihalesi düzenlemiş ve ihaleyi en düşük teklifi veren Aksa Doğalgaz dağıtım şirketi kazanmıştı. 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.