02 Şubat 2018 Cuma 15:08
Ağrı’da 15 Temmuz Gazisine Devlet Övünç Madalyası verildi

15 Temmuz hain darbe girişiminde yaralanarak gazi olan polis memuru Murat Cantürk’e Cumhurbaşkanlığı Devlet Övünç Madalyası’nı, Vali Süleyman Elban takdim etti.

Fethullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara Altındağ ilçesinde İl Emniyet Müdürlüğü’ne helikopterle yapılan taramada şarapnel parçasıyla vücudunun farklı yerlerinden yaralanan ve gazilik ünvanı alan polis memuru Murat Cantürk’ için Ağrı Valiliği Ahmed-i Hani Toplantı Salonunda program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunması ile devam etti.

Gazi polis memuru Murat Cantürk’ün özgeçmişinin okunduğu programda, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Ağrı Valisi Süleyman Elban, polis memuru Öztürk’e verdi.

Programda konuşan Vali Elban, şehit asker, korucu ve polislere rahmet Allah’tan rahmet diledi. TSK tarafından Afrin’e yönelik düzenlenen ‘Zeytin Dalı’ operasyonuna da değinen Vali Elban, “Suriye’de Zeytin Dalı harekâtında bulunan güvenlik güçlerimiz, ülkemizin dört bir yanında görev yapan askerimiz, polisimiz, korucumuz ve kamu hizmetinde bulunan tüm arkadaşlarımızın, vatan için canını her an seve seve vereceğini biliyoruz. Dünde bir şehidimizi hep birlikte uğurladık.

Ama biz 15 Temmuz akşamı bir şey daha gördük, sadece güvelik hizmeti yapan ya da belli kamu hizmeti yapan insanımız değil, tüm bu milletin mensupları eğer gerekiyorsa vatan için başta canı olmak üzere tüm varlığını vermeye hazır olduğunu o günde gördük. O kahramanlardan birinin de bugün beratını Cumhurbaşkanımız adına teslim etmenin gururunu yaşıyorum. Kendisinden Allah razı olsun, kendisini yetiştiren anne ve babasından Allah razı olsun ve kendisine de şerefli, sağlıklı, uzun bir ömür ve aile sağlığı diliyorum. Cumhurbaşkanımız ve milletimiz adına kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘Ölümü göze almıştık o gün’

Programın sonunda konuşan Gazi Murat Cantürk ise 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında yaşadıklarını anlattı. Konuşması sırasında duygu dolu anlar yaşayan Cantürk,”O gün görev istirahatındaydık, ben TOMA kullanıyordum, TOMA’dan indik tanklara doğru yürümeye başladık. O anda ateş ettiler bize, bizde sağa sola siper aldık. Kamyonun tekerini siper aldım ben, helikopter üstümüzden havalandı ve ateş etti, orada vücudumun çeşitli yerlerinden yaralandım. Şarapnel parçaları geldi, daha sonra hastaneye gittim, tedavim yapıldıktan sonra tekrar görev yerine geldim.


Ölümü göze almıştık o gün, zor bir gündü, ailemi aradım, nişanlımı aradım helallik istedim. Allah’a şükür darbe girişiminin üstesinden geldik. Orada şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, gazilerimize Allah’tan sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Vatan toprağı için şehit olan tüm asker, polis, korucularımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Bana bu ödülü layık gördükleri için Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 02.02.2018 13:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.