15 Mart 2017 Çarşamba 16:06
Ağrı'da 21 Hafize Hafızlık Tacını Giydi

HAFIZLAR TAÇ GİYDİ, İCAZET ALDI

Ağrı Müftülüğü Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kuran Kursundan mezun olan hafızlar için ‘taç giyme’ ve “icazet” merasimi yapıldı.

Ağrı Valisi Musa IŞIN, eşi Tuba IŞIN hanımefendi, İlçe kaymakamları, birçok daire amirinin iştirak ettiği ve halkın da yoğun olarak ilgi gösterdiği merasim oldukça duygu dolu anlara vesile oldu. Toplam 21 genç kız hem taçlarını giydiler hem de diplomalarını aldılar.

Kuran tilaveti başlayan merasim Ağrı Müftüsü İbrahim GEMİCİ’nin hoş geldiniz ve teşekkür konuşması ile devam etti. İl Müftüsü GEMİCİ “ bu merasimi himaye ettiği için ve bizi yalnız bırakmadığı için sayın Valimize Muhterem eşleri hanımefendiye teşekkür ederim. Sabahın bu saatinde bizi yalnız bırakmadığımız için, bu hafızlarımız şevk verdiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Dünya ve ahretinizin saadetine vesile olsun inşallah” dedi.

Daha sonra Ağrı Valisi Musa IŞIN söz aldı ve şunları söyledi: “ Ağrı'da Hanımefendilerin erkeklere nazaran çok daha duyarlı, çok daha dikkatli ve çok daha hamiyetperver ve o kadar cefakar ve fedakardır diyerek hepinizi tebrik ediyorum dedi.

Vali Işın, kendisinin katıldığı programlarda da hanımefendilerin yoğunlukta olduklarını görüyoruz diyerek, demek ki hanımefendiler şefkatte önde oldukları gibi dini hamiyette de çok öndeler.

Işın, Biz Ağrı'mızı çok seviyoruz ve ağrı'da çok canlı bir dini hayat söz konusudur buda daha çok kadınlarımız üzerinde yürümektedir. Bu manada kendimizi şanlı ve mutlu hissediyoruz ve sizin gibi çok kıymetli insanlara hizmetkar olduğumuz için de Cenab-ı Hakka şükrediyoruz dedi.

Vali Musa IŞIN; Keşke O Taçtan Bende Giymiş Olsaydım

Kur'an Tacını giyen kızlarımız için onlar ebediyen taç giyecekler ama kraliçeler öldükten sonra taçları onlarla  beraber toprağa gömülecektir. Elbette ki Kur'anı Kerim'in Tacını giyenler daha şereflidir daha itibarlıdır ve daha faydalıdır.

Konuşmasının devamında Ağrı Valisi Musa Işın keşke o Taçtan bir tanede ben giyebilseydim keşke o imkanımız olsaydı derken, kızlarımızı ve Anna Babalarınıda tebrik ediyoruz Allah onların mükafatını verecektir inşaallah dedi. Yeryüzünde Kur'an dan başka ezberlenen bir kitap olmadığını söyleyen IŞIN, yeryüzünde Kur'an dan başka tekrarlanan tekrarlana okunan başka bir kitapta yoktur ve son olarak yeryüzünde Kur'an dan başka insanı usandırmayan başka bir kitapda yoktur.

Kur'an-ı Kerin için Her gün okuyacak ve usanmayacak diyerek Allah onu beşeri kitaplardan üstün kılmıştır.

Ağrı Müftüsü İbrahim Gemici için Allah kendisinden razı olsun çok büyük gayretleri vardır hocalarımızla beraber diyerek geleceğe yatırım yapılıyor dedi.

Ağrı'da 4-6 yaş grubu okul açılacak

Ağrı Valisi Musa IŞIN, Ağrı'da islami bir atmosfer olduğunu belirterek medreselerimiz vardır, Kur'an kurslarımız vardır ve şimdide bütün mahallerimizde 4-6 Yaş gurubu çocuklarımız için okul öncesi eğitim merkezleri açacaklarını söyledi.

IŞIN, sizlerin desteğiyle daha çok hizmet daha çok gayret edeceğiz diyerek, hanımefendiler çocuklarımıza sahip çıkalım onları islami terbiye ile büyütelim başkasına yem yapmayalım aramıza nifak sokanlar huzursuzluk çıkaranlar bizi islamiyetten saptıranlar ve saptırmak isteyenler bizden değildir.

Bizim tek rehberimiz vardır diyen Vali Musa Işın, oda Hz.Muhammed'tir diyerek ve ona tabi olan Ahmed-i Haniler, Bediüzzamanlar,Molla Nadirler, Halife Yusuflar, Aziz Mahmut Hüdayi Hazretleri,Şeyh Ahmedi Ceziriler,Fahiye Teyranlar işte bizim rehberlerimiz bunlardır dedi.

AğrıValisi Musa IŞIN'ın konuşmasının ardından, Ağrı Müftülüğü Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kuran Kursu öğrencilerinin İlahi ve Musiki dinletisinden sonra tekbir ve salavatlar eşliğinde 21 hafız sahneye çıkmasıyla devam etti.

21 Hafizenin sahneye çıkışında oldukça duygulu anlar yaşandı. Kendileri de Kurandan süreler ve ayetler okuyarak katılımcılara Kuran ziyafeti sundular. Ardından Vali IŞIN’ın eşi Tuba IŞIN ve hafızların Öğreticileri tarafından taçları giydirildi, diploma ve hediyeleri takdim edildi.

Program Kur'an Hafızlarını eğiten öğreticilere plakek takdiminin ardından dua ile sona erdi.

agrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-001.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-002.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-003.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-004.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-005.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-006.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-007.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-008.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-009.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-010.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-011.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-012.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-013.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-014.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-015.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-016.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-017.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-018.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-019.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-020.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-021.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-022.jpgagrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-023.jpg

agrida-21-hafize-hafizlik-tacini-giydi-024.jpg

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.