18 Şubat 2020 Salı 18:14
Ağrı'da 3 bin rakımlı karlı dağ köylerinde elektrik arızası giderildi

3 bin rakımlı karlı dağlardaki köylerin elektrik arızası giderildi


Olumsuz hava şartları, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle enerjileri kesilen Diyadin'e bağlı Dedebulak ve bağlı 7 mezraya elektrik enerjisi vermek için yola çıkan Aras Elektrik Arıza Patnos ekibi kapalı olan tüm yollardan dolayı bölgeye Van'ın Erciş ilçesinden gittiler.

Yoğun kar yağışı ve tipide 3 bin rakımlı köy ve mezralara ulaşmaya çalışan ekibin 3 gün boyunca yaşadıkları zorlukları İLKHA görüntüledi.

Elektrik şirketinin Patnos İlçesi Müdürlüğü Şefi Cemal Keleş, tehlikeler atlatmalarına rağmen 3 günün sonunda enerjisi olmayan köyün kalmadığını kaydetti.

Keleş, "Diyadin ilçemize bağlı Dedebulak köyü ve bağlı 7 mezra 3 gündür karanlıkta. Bizde bu yerleşim yerlerine ulaşmaya çalışıyoruz. Yollar kapalı, köylere ulaşmak için kar üstü paletli aracımızla yola çıktık. Şuan Van'ın Erciş ilçesi ve köylerini geçmiş durumdayız. Arıza noktasına az bir mesafe kaldı. 3 mezramıza enerji verdik, şuan diğer mezralara enerji vermek için uğraşıyoruz." dedi.

Olumsuz hava şartları ve saatin gece yarısına gelmesi nedeniyle çalışmalarını ikinci günde devam eden ekip, yine olumsuz hava şartları ile karşı karşıya kaldı. Çalışmalara kaldıkları yerden devam ettiklerini belirten Keleş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün devam ettiğimiz çalışmalar olumsuz hava şartları saatin gece yarısına doğru ilerlemesi nedeni ile çalışmaları yarıda bırakmak zorunda kaldık. İkinci günde çalışmalara başladık, birkaç noktaya uğradıktan sonra aracımızın devir dayım kayışı koptu. Operatörümüz şuan tamir etmeye çalışıyor ardından kaldığımız yerden yolumuza devam edeceğiz. 40 dakika sonra aracımız tamir oldu, yolumuza devem ediyoruz. İlk gün ancak 3 mezraya enerji verebildik, yollar tipi nedeni ile kapalı, görüş mesafesi çok düşük, bu zorlu şartlarda kar üstü aracımız bile yürümekte zorlanıyor, görmediğimiz taşlar ve kayalar oluyordu buda aracın paletlerine zarar veriyordu. O yüzden çalışmamızı dünden bugüne erteledik. Patnos ilçesinden yola çıktık, Van'ın Erciş ilçesi üzerinden buraya geldik. Dedebulak köyü ve birkaç mezra kalmıştı enerjisiz olan. Uzun bir uğraştan sonra ancak arıza mahalline varabildik. Teknik personelimiz direklerde çalışıyor. Köy ve mezralara enerji vermek için bağlantılar yapılacak. Ardından bölgeden ayrılacağız." ifadelerini kullandı.

İkinci gün gece 00.00'ye kadar çalışan ekip Dedebulak köyüne elektrik verdikten sonra çalışmaları üçüncü güne ertelemek zorunda kaldı.

Dedebulak Köyü Muhtarı Fesih Yardımcı'ya misafir olan ve üçüncü günün sabahı çalışmalarına başladıklarını belirten Keleş, "Üçüncü günün sonunda Kaynaklı mezramıza ulaştık. Son olarak mezradaki arızayı da giderdik. Bölgenin tamamına enerji vermiş durumdayız. Üçüncü günün sonunda tabi yorulduk. Hava fırtına ve tipiyken ilk iki gün. Bugün ise günlük güneşlik durumda. İkinci gün çalışmalarımız sonunda gece 00.00 gibi Dedebulak köyümüze enerjimiz verdik. Dedebulak muhtarımız sağ olsun evinde bizi ağırladı. Patnos ilçesine gidip bu bölgeye gelmek uzun sürerdi yoksa. Haliyle ortada 60 kilometre gibi bir yolu kar üstü aracı ile gidip gelmek zor oluyor. Bundan dolayı muhtarımız bizi misafir etti. Üçüncü günün sabahında arıza mahalline ulaştık. Arızamızı giderip enerjiyi verdik. İşimiz bitti önce Erciş ilçesine ardından Patnos ilçemize varacağız." şeklinde konuştu.

Arıza ekibinin birçok defa ölümle burun buruna geldiğini hatırlatan Dedebulak Köyü Muhtarı Fesih Yardımcı, enerjini verilmesi için çalışan herkese teşekkür etti.

Yardımcı, "Olumsuz hava şartları ve yoğun fırtına mevcuttu bölgemizde. Ekip gece 00.00 ve 01.00 gibi köyümüze ulaştılar. Ama ölümle burun buruna gelmişler defalarca. Gece köyümüze ulaştıkları gibi arızamızı giderip enerjimizi verdiler. Bu bölgede kar yağışı ve fırtına çok oluyor, şuan kar kalınlığı da yüksek. Zorluklar yaşıyoruz, kar üstü paletli araç olmasaydı zaten ulaşım olmadığından elektrik verilemiyordu. Belki bahar aylarına kadar kalırdı. Bu zorluklara rağmen yine de enerjiye kavuşmamız için emek veren Diyadin Kaymakamımıza, Aras Edaş Ağrı İl Müdürü Halil İbrahim Gök beye ve Patnos ekibine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Son Güncelleme: 18.02.2020 18:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.