24 Mayıs 2018 Perşembe 22:24
Ağrı’da “4. Sınıflar İçerisinde Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi”

Ağrı Valiliği öncülüğünde Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi, İl Özel İdaresi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü beraberinde gerçekleşen proje kapsamında Ağrı Valisi Süleyman Elban Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme eğitimi alan öğrencileri ziyaret etti.

Kurs süresi boyunca alanında uzman 2 antrenör ve can kurtaran personelimiz görev yapacaktır. Proje sonunda bütün 4. sınıf öğrencilerimiz "4. Sınıflar İçerisinde Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesiyle yüzmeyi öğreneceklerdir.

Yüzme eğitimi veren antrenörler ile sohbet eden Vali Elban, yüzme eğitimi alan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Ziyaret esnasında bir konuşma yapan Vali Elban, ‘’ Bu proje ile tüm dördüncü sınıf öğrencilerine Ortaokula geçmeden önce yüzmeyi öğretmeyi hedefliyoruz. Projemizin sloganı: İlkokulda yüzmeyi öğrenmeyeni Ortaokula başlatmıyoruz. Dolayısıyla yüzme sertifikası olan kişileri Ortaokula başlatacağız. Hedefimiz İlkokul öğrencilerinin tamamına yüzme eğitiminden geçirerek herkese yüzme öğretmek. Geçen hafta itibari ile gruplarımız çalışmalara başladılar. Bu çalışmalar okullar açılana kadar devam edecektir ve okullar açıldıktan sonrada yeni gruplar eğitim alacaklardır. Yüzme bilmeyen öğrenci kalmasın istiyoruz. Bayan ve erkek antrenörlerimiz eşliğinde kısa bir sürede öğreneceklerini tahmin ediyorum. Bu projenin uygulanmasında emeği geçen İl Milli Eğitim Müdürümüze, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze, İl Özel İdaremize ve Üniversitemize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Her şey Ağrı'daki çocuklarımız ve gençlerimiz için’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.