13 Ocak 2020 Pazartesi 18:56
Ağrı'da 90 Köy yolu Ulaşıma Kapalı

Doğu'da 4 ilde 182 köy yolu ulaşıma kapandı

Ağrı, Erzurum, Erzincan ve Iğdır'da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 182 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.
Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 4 ilde 182 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Ağrı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 90 köye ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, Ağrı'daki yolların açılması için çalışma başlattı.

Erzurum'da dün akşam saatlerinde başlayıp aralıklarla gece boyunca süren kar yağışı nedeniyle 31 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Iğdır'da da gece başlayıp sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle kente bağlı 24 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresine bağlı 5 ekibin farklı noktalarda ulaşıma kapanan yolları açma çalışması sürüyor. Kar yağışı yüzünden Iğdır-Ağrı karayolundaki Pamuk Dağı Geçidi'nde ise sürücüler zorluk çekti.

Erzincan'da dün gece etkili olan kar yağışında 37 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kars'ta gece etkili olan kar yağışı da hayatı olumsuz etkiledi. Gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden kar yağışı kenti beyaza bürüdü.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Kars Belediyesi ekipleri kar küreme çalışması başlattı. Belediye ekipleri ile bazı vatandaşlar da kaldırımdaki karları küredi. Araçları karla kaplanan vatandaşlar da biriken karları temizledi.

Tunceli'de kış kartpostallık görüntüler oluşturdu. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde kar yağışının ardından ilçede etkili olan dondurucu soğuklar sebebiyle gece hava sıcaklığı sıfırın altında 5 dereceye kadar düştü.

Son Güncelleme: 13.01.2020 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.