17 Ocak 2020 Cuma 19:26
Ağrı'da Bağımlılıkla Mücadele İl Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti


Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın Süleyman Elban, ilimizde 2019 yılı içinde uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda yapılan çalışmalara değinerek uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda operasyonel faaliyetlerin yanı sıra eğitimin önemine vurgu yaptı.

Devletin tüm organ ve kademeleri ile birlikte uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda tam bir uyum için de çalıştığını vurgulayan Sayın Valimiz, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda tek hedefin sıfır tolerans ile geleceğimiz olan gençlerimizi ve ülkemizi korumak olduğunu belirtti.

Uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunun sadece devletin ya da kamu kurumlarının sorumluluğunda olmadığını toplumun tüm kesimini etkileyen bu konunun sivil toplum kuruluşları ile toplumun tüm kesiminin iş birliği içinde olmasının önemine vurgu yaptı.

Uyuşturucu ile mücadele konusunda toplumsal bir duyarlılık ve bilinç oluşturmak amacıyla İçişleri Bakanlığımızca hayata geçirilen Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu (UYUMA)” projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Sayın Valimiz, proje kapsamında 2020 yılı içinde yapılacak çalışmalara değindi.

Okul bölgeleri ve çevreleri başta olmak üzere, park-bahçe ve sosyal alanların kolluk güçleri tarafından sürekli olarak denetlendiğini ve güvenlik kameraları ile sürekli takibin yapıldığını belirten Sayın Valimiz, uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele konusunda ilimizde çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini söyledi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut, İl Jandarma Komutanı Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen ile uyuşturucu ile mücadelede görevli kamu kurumlarının amirleri katıldı.

Toplantı, Sayın Valimizin konuşmasının ardından 2019 yılı içerisinde yapılan çalışmalar ile 2020 yılı içerinde yapılacak çalışmaların değerlendirilmesi ile devam etti.

Son Güncelleme: 17.01.2020 19:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.