15 Nisan 2014 Salı 18:09
Ağrı'da Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisi'nde dereceye giren öğrencileri altınla ödüllendirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun ilk olarak, TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Ağrı’dan Van Bölge sergisine katılmaya hak kazanan 10 projenin Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonundaki sergisini ziyaret etti. Stantları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, öğrencilerden projeleriyle ilgili bilgiler aldı. Daha sonra Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, ” 17-20 Mart 2014 tarihleri arasında yapılan bölge sergisi sonucunda ilimiz dört birincilik ve bir üçüncülük derecesi elde etmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan siz gençlerimizi hayata hazırlarken hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Sorgulayan, araştıran, çözüm üretebilen, edindiği bilgiyi hayata geçiren bilen bir nesil için projelerin, projelerle sorunlara çözüm üretmenin ne kadar mühim olduğu aşikardır. Bu nedenle ülkemizde TÜBİTAK gençlerimizin önünü açmakta çok ciddi adımlar atmaktadır. Bizler de ilimizde bu projelerin teşvik edilmesini çok önemsiyoruz.

Bu nedenle bugün bölge sergisine katılan projeleri, lise öğrencilerimizin bilime teşviki için sergiledik ve katılan tüm öğrencilerimizi ödüllendiriyoruz. Amacımız bilgiyi yakalayan değil üreten toplum haline gelebilmek. İnşallah bu girişimlerle çağı yakalayan değil, çağı yönlendiren toplum haline geleceğiz. Bu programda emeği geçen tüm idareci öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Başarılarının devamını dileriz”dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’nda, dereceye giren öğrencileri altınla ödüllendirdi. Katılan tüm öğrencilere de hediye çeki verildi.

17-20 Mart 2014 tarihinde yapılan TÜBİTAK 45. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Sergisi'nde Ağrı Dağı Anadolu Lisesi’nin ‘Kadına Şiddette Fatalizm ve Dershanelerin Varlığı Eğitimde Fırsat Eşitliği midir Yoksa Eşitsizlik mi? Ağrı İli Örneği’, Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ‘3 D Oyun ile Eğlenerek Öğren’, Naci Gökçe Anadolu Lisesi’nin ‘Ağrı Dağı ve Çevresi Jeopark Olarak Değerlendirilmesi’ projeler birinci olurken, Ağrı Dağı Anadolu Lisesi’nin ‘Halkın Üniversiteye Bakışı ve Beklentileri’ projesi üçüncülüğü elde etmişti.





Son Güncelleme: 15.04.2014 18:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.