28 Ekim 2016 Cuma 09:03
Ağrı'da Doğal Gaz Boru Hattına Saldırı!

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi.

İlçenin Tanıktepe köyü sınırlarından geçen ve İran'dan Türkiye'ye doğalgaz akımını sağlayan ana iletim hattında henüz belirlenemeyen nedenle patlama gerçekleşti. Patlamanın ardından doğalgaz boru hattında yangın çıktı.

Olayın ardından güvenlik güçleri, itfaiye ve doğalgaz ekipleri bölgeye sevk edildi.

Patlama sonrası alevlerin yükseldiği doğalgaz boru hattındaki yangın Iğdır ve Ağrı’dan da görüldü. Patlamanın etkisi ile çevre köylerde oturanlar büyük bir panik yaşadı. Yangınla ilgili görevliler boru hattında tedbir aldı. İtfaiye, sivil savunma ve güvenlik güçlerinin tedbir aldığı yangında doğalgaz boru hattının gaz akışı vana kapatılarak kesildi. Boru hattındaki yangını söndürmek için hattadaki gazın bitmesinin beklendiği kaydedildi. 

Yaralı ve can kaybının olmadığı olayın ardından boru hattında çıkan yangının söndürülmesi için çalışma başlatıldı. Görevlilerin çalışmasının sürdüğü, patlamanın sabotaj olup olmadığının araştırıldığı belirtildi.

İlçenin Küçük Ağrı eteklerinde yer alan Halaç köyü sınırlarında da geçen yıl aynı boru hattında patlama olmuştu.

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.