26 Haziran 2014 Perşembe 17:32
Ağrı'da Dolu Yağışı Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde etkili olan gök gürültülü sağanak ve dolu yağışı bazı bölgelerde tarım arazilerine zarar verdi.

Haziran ayının sonlarına doğru yurt genelinde dönemsel olarak görülen yağışlar Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Çökelge, Yukarı Dumanlı, Gözücü, ve Alakoçlu köylerindeki tarım arazilerinde ekili bulunan ürünleri tamamen yok olmasına neden oldu. Konu ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamada bulunan Çökelge köyü Muhtarı Hüsref Arslan, halkın tamamının tarım ile uğraştığını, dolu yağışı nedeniyle tarlalarda ekili bulunan ürünlerinin yok olduğunu belirterek mağduriyetlerinden dolayı ilgili kurumlara başvurduklarını söyledi. Arslan zarar gören çiftçilerin desteklenmesini istedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli bulunan tüm personelin köylerde meydana gelen hasarları tespit etmek üzere arazide görevlendirildiği belirtildi.





Son Güncelleme: 26.06.2014 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.