27 Kasım 2018 Salı 19:51
Ağrı’da Düzenlenen Panelde Kadına Şiddetle Mücadele Önerileri

Kadına şiddetle mücadele için Ağrı paneli…

Kadına Şiddetle Mücadele İçin Bir Arada

Son dönemde sıkça gündeme gelen kadına şiddet için, oluşturulan panel ile Ağrı’da çözüm bulmaya çalışıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Ağrı Belediyesi, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve son olarak Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi bir araya geldi.

‘‘Kadında Karşı Şiddetle Mücadele’’ konusu kapsamında, Ağrı kadına şiddetle mücadele paneli gerçekleşti. Katılım yoğun olduğu panelde, günümüzün en büyük problemi olan şiddet sorununun çözümlenmesi üzerine konuşmalar oldu.

Panel, Kültür ve Kongre Merkezi Selçuklu Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Ayrıca katılım sağlayanlar da oldu. Ağrı Vali Yardımcısı Yakup Ömeroğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Önder Şimşek, kurum amirleri, dekanlar, öğrenciler ve akademisyenlerin katılımı ile panel gerçekleşti.

Panelin moderetörlüğü KADEM Ağrı İl temsilcisi Dr. Öğretim Üyesi Emine Tayfur tarafından yapıldı. Panelde konuşmacı olarak Av. Pınar Hacıbektaşoğlu yer aldı. Onun dışında AİÇÜ  Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Nuran Çelik ve sosyolog İlknur Karabulut katıldı.

Panelden Konuşmalar

Yapılan kadına şiddetle mücadele Ağrı paneli konuşmalar ile devam etti. Konuşmacıların önerileri neler? Sorun olarak gördüğü içerikler neler?

Av. Pınar Hacıbektaşoğlu konuşmasında;

‘‘Şiddetin tanımını yapacak olursak, toplumdan topluma ülkeden ülkeye sadece şekli değiştiren ve hala bir çözüme kavuşturulamayan bir olgudur.’’ Diyerek şiddetin tanımını yaptı.

Dr. Öğretim Üyesi olan Saaat Altay’da kadına şiddetle alakalı söylemlerini sundu. 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele’nin evrensel günü kapsamında, dikkat çeken hususlardan bahsedildi.

Sosyolog olarak İlknur Karabulut ise yaptığı konuşmada evrensel olarak şiddet sorununu ele aldı. Dünyana yaşanan insana yönelik şiddete dair istatiksel bilgilerin açıklanmasını ile şiddet sorununun ne kadar büyük olduğuna dair kanıtları sundu. Sosyolog Karabulut; ‘‘Şiddet yalnıcaz fiziksel olarak temasla gerçekleşen bir olgu değil, bunun yanında ekonomik şiddet, psikolojik şiddet ve cinsel şiddete dönüştü.’’ Dedi. Kadına şiddete hayır diyerek, mücadele etmeliyiz dendi.

Son Güncelleme: 27.11.2018 23:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.