27 Mart 2020 Cuma 21:12
Ağrı'da Eczacılar Coronavirus'e karşı Cam Bölmeyle tedbir alıyor

Dünya'da yayılan ve Türkiye'de de gittikçe etkisini hissettiren virüse karşı çeşitli sektörler farklı önlemler alarak virüsün bulaşma riskini minimum seviyeye indirmeye çalışıyorlar.

Bu kapsamda Ağrı kent merkezindeki bazı eczaneler, Coronavirusün bulaşma riskine karşı plastik cam yerleştirerek temas mesafesini bölmelerle ayırdılar.

"Aldığımız tedbirlerimiz, hem vatandaşlar ve hem de kendi sağlığımız için önemli"

Hem kendi sağlıkları hem de vatandaşların sağlıklarını korumak için çaba içerisinde olduklarını belirten eczane teknisyeni Mustafa Bilik, "Vatandaşlarımıza hizmet verirken mesafemizi korumaya çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi masalarımızın üstüne plastik cam bölme yaptırdık. Malumunuz eczanelerde ciddi manada tedbir almak durumundayız.

Bu tedbirlerimiz, hem vatandaşlar ve hem de kendi sağlığımız için önemli. Vatandaşlarımız da çok dikkatli olmalı ve ellerinden gelen her türlü tedbiri almalıdırlar. Acil ve ihtiyaçları olmadıkça dışarı çıkmamalılar, eczanelere sadece acil ihtiyaçları için gelmeliler bir diş macunu almak için gelmemeliler.

Çalıştığımız sırada eldivenlerimiz sürekli olarak elimizde bulundururuz, eczane yoğun olduğunda koruyucu gözlük, maske, tedbirler kapsamında kullanmayı ihmal etmiyoruz. Meslektaşlarımızda çalışmaları sırasında kendi tedbirlerini alsınlar." dedi.

Diğer bir eczanede Eczacı Kalfası görevini yürüten Osman Demir ise şunları söyledi:

"Aldığımız tedbirler doğrultusunda plastik cam bölme yaptık. Bunu yapmamızın sebebi, vatandaşlarımızla aramızdaki sosyal mesafe kuralına uymaktır. Bunun dışında aldığımız tedbirler kapsamında ağzımızda maskemiz ve ellerimizde de eldivenlerimiz var. Eczanemizde dezenfekte çalışmalarımızı yaptık. Her gün rutin olarak dezenfekte çalışmalarımızı yürütüyoruz." 

Son Güncelleme: 27.03.2020 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.