22 Ekim 2020 Perşembe 22:24
Ağrı’da Engelli Vatandaşlar Ürettikleri İle Hayata Tutunuyor

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) ve Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) katkılarıyla açılan ve 20 engellinin istihdam edildiği Engelsiz Yaşam Merkezi'nde günlük 100 bin adet pet bardak, ıslak mendil ve peçete üretimi gerçekleştiriliyor.

Çalışanlar engelliler

Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, bu proje ile şimdilik 20 gence iş istihdamı sağladıklarını ve zamanla bu sayıyı yükseltmek istediklerini söyledi.

3 farklı kategoride üretim yapıldığını ifade eden Karabulut, "Biz Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak toplumsal katkıyı özellikle önemsiyoruz.

Bu sorumluluk çerçevesi içerisinde Engelsiz Yaşam Merkezi'mizi kurduk ve bu Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özellikle SERKA'ya proje yazdık.

SERKA'nın desteğiyle engelli kardeşlerimizin istihdamını sağlayacak, tabiri caizse balık yemeyi değil balık tutmayı öğretecek bir proje kapsamında sadece engelli kardeşlerimizin çalışacağı bir üretim tesisi kurduk.

Bu üretim tesisinde 20 civarında kardeşimiz çalışıyor ve bu 20 kardeşimiz 3 farklı kategoride peçete, pet bardak ve ıslak mendil üretimini gerçekleştiriyorlar.

Üretim sayısı gittikçe artacak, ortalama 100 bin civarında günlük üretim gerçekleştireceğiz. Daha sonra belki bazı eksiklerimizi de tamamlayarak bu üretimi Ağrı'nın da ötesinde, bölgenin ihtiyacını karşılayacak seviyeye getireceğiz diye planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.