26 Kasım 2018 Pazartesi 19:11
Ağrı’da Evde Eğitim Sistemi Devam Ediyor

Ağrı’da evde eğitim sistemi devam ediyor.

Evde Eğitim Olmazsa Olmaz

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışma, evden çıkamayan engelli öğrenciler için sürdürülüyor. Ağrıda’da evde eğitim sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan ve bir süredir devam eden proje ile gerçekleştiriliyor. Evden çıkamayan öğrencilerin de eğitim alması, özel öğretmenler sayesinde oluyor.

Evde eğitim olmazsa olmaz… Engelli öğrencilere evde özel eğitim ile eğitimin her alanda desteklenmeye çalışılması sağlanıyor.

Çok sayıda öğretmenin özel – evde eğitim dahilinde evlerde eğitim verdiği biliniyor. Eklenen yeni öğretmenler ile yelpaze genişleterek, eğitim almayan öğrencinin kalmaması hedefleniyor.

Evde Eğitim Sistemine Dahil Olan Melike Öğretmen

Evde eğitim sisteminde ailelerde iz bırakan öğretmenlerimiz çok değerli. Ağrı’daki öğretmenler arasında olan Melike Öğretmen, okul çıkışlarında eğitim vermek için belirlenmiş olan evde eğitim ailesi ile buluşuyor. Karşılıklı sevgi ve paylaşımın olduğu aileden, Melike öğretmen için ‘‘o bizim kızımız’’ açıklaması yapıldı. Evde eğitim sistemi öğretmeni Melike Öğretmen, Ağrı’da evde eğitim vermek için evlere giden 152 öğretmen arasında.

Ağrıda 55 öğrenci evde eğitim görüyor.

Eğitimin gerçekleşmesi, sadece okul ortamında olmuyor. Okula gelemeyen öğrenciler için öğretmenler evlere gidiyor. Kentteki 15 Nisan İlkokulu’nda öğretmen olan sınıf öğretmeni Erzurumlu Melike Öztürk, okul dışında engelli olan 13 yaşındaki Eren Saltan’a eğitim veriyor.

İl Milli Eğitim Müdür tarafından yapılan açıklamaya göre; ‘‘Biz bu eğitimi süregelen hastalığı ve fiziksel engeli olan öğrencilerimiz için uyguluyoruz. Özellikle okula gidemeyen öğrencilerimize evlerine giden öğretmenlerimizi görevlendiriyoruz. Ağrı İl genelinde 55 öğrencimizin 152 öğretmenimizle bu eğitimi sürdürüyoruz.’’ Şeklinde konuştu.

Eren Saltan ile 3 yıla yakın bir süredir ilgilenen Melike öğretmen, kurmuş olduğu güzel bağ sayesinde evin aile bireylerinden biri gibi olmayı başarmıştır. Bu şekilde diğer öğretmen ve öğrencilerin de evde eğitim kapsamında hem iyi bir aile bağı hem de nitelikli bir eğitim oluşturduğunu söyleyebiliriz. Ağrı’da evde eğitim öğrencileri avantaj yakalıyor.

ÖZEL / AĞRIDAHABER

Son Güncelleme: 27.11.2018 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.