03 Aralık 2016 Cumartesi 22:26
Ağrı'da Farukul Adil Hz.Ömer Konulu Panel Düzenlendi

Hz. Ömer Ağrı'da anıldı.

Peygamber sevdalıları platformun düzenlemiş olduğu farukul adil hz ömer konulu panel ağrı kültür ve kongre merkezinde yapıldı.

Peygamber sevdalıları platformu tarafından düzenlenen farukul adil hz ömeri anma ve anlama etkinliği düzenledi etkinlik ağrı kültür ve kongre merkezinde düzenlendi programa erkek kadın yaşlı genç  demeden halkın katılıyla düznlendi.

Program kur anı kerim tilavetiyele başladı daha sonra mustazaflar cemiyeti başkanı arif yılamazın selamlama konuşmasıyla devam etti. Arif yılmaz ’’ sahabeleri her kasım ayında platform olarak türkiyenin hemem hemen her yerinde anacağız bu yılda farukul adil hz ömeri hep beraber inşallah işleyeceğiz bu vesileyle hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz.’’ İfadelerini kullandı .

Daha sonra sahneye vahdet ilahi grubu sanatçılarından Yakup kazak ve Mehmet noğay seslendirdiği ilahilerle gönülleri hoş etti.

Günün anlam ve önemine binayen konuşmalarını yapmak için  sahneye hüdar ağrı il başkanı şaban Gökhan çıktı. Konuşmasında hz ömerin cahiliye dönemine değindi darul erkama gidip nasıl Müslüman olduğunu ve halifelik sürecinde nasıl adaletli bir yönetici olduğundan  bahsetti  ve şimdi ise ona ne kadar çok ihtiyacımızın olduğunu suriyede arakanda myanmar da katledilen Müslümanların birlik ve beraberlikten yoksun olduğunu e bu istenmiyen olayların hep Müslümanların başına geleceğinden bahsetti  hz ömer ilk belediyecilik anlayışını  adaletli yönetim biçimini ve sosyal devlet anlayışını getirdiğinden bahsetti daha sonra ise adil olmak isyor isek gücün ve rahmetin elimizde olması gerektiniği vurguladı son  olarak günümüz Müslüman ülkerine değinerek şu ifadeleri kullandı.’’ Bu gün Müslüman ülkerin başına gelen musibetlerin sebeplerinden biri hz ömer gibi yöneticilerimizin olmamasındandır.’’ Dedi

sahneye vahdet ilahi grubunu çıktı seslendirdikleri ilahilerden sonra program sona erdi.

agrida-farukul-adil-hz.omer-konulu-panel-duzenlendi.jpgagrida-farukul-adil-hz.omer-konulu-panel-duzenlendi-001.jpgagrida-farukul-adil-hz.omer-konulu-panel-duzenlendi-002.jpgagrida-farukul-adil-hz.omer-konulu-panel-duzenlendi-003.jpg

   

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.