11 Kasım 2020 Çarşamba 19:08
Ağrı’da “Geleceğe Nefes” Kapsamında Fidan dikildi

Ağrı’da “Geleceğe Nefes” Kapsamında Fidan dikildi

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla, Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından, Türkiye'de, ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı arttırmak amacıyla başlatılan “Geleceğe Nefes Kampanyası” kapsamında Ağrı'da fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacı ile Milli Ağaçlandırma Günü'nde düzenlenen fidan dikim etkinliği, Vali Dr. Osman Varol’un katılımlarıyla ilimizde gerçekleştirildi.

Kampanya kapsamında 11 Kasım 2020 günü saat 11.11'de 81 ilde aynı anda fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kampanyaya destek vermek amacıyla Ağrı Kent Ormanında düzenlenen etkinliğe katılarak fidan diken Vali Dr. Osman Varol, dünyaya hediye edilen fidanların, gelecekte bu topraklarda yaşayan tüm canlılara nefes olacağını vurguladı.

İlimizde 22.500 fidanın toprakla buluşacağını belirten Vali Varol: 'Bugün burada çok anlamlı ve özel bir günde bir aradayız.

Öncelikle belirtmeliyim ki, bizler her ne kadar doğayla yaşamayı çok iyi bilen ve çok seven bir millet olsak da talimatlarıyla belirli bir günü Milli Ağaçlandırma Bayramı ilan ederek bu etkinlikleri anlamlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi arz ediyorum.’ dedi.

Daha sonra doğayla barışık yaşayabilen, doğanın verdiği nimetlere şükredip doğaya sahip çıkarak onunla yaşayabilmeyi başarmış bir millet olduğumuzun altını çizen Vali Dr. Osman Varol: ‘‘Geleceğe Nefes’ sloganı ile düzenlenen bu günde gençlerimizin ve çocuklarımızın doğayı koruma, birlikte yaşama ve doğayı geliştirme anlamında doğa bilincini yükseltmeyi amaçlıyor; onların toprağa dokunmalarını, bir fidanı toprakla buluşturmalarını sağlayarak doğa ile aralarında bir bağ oluşturmak için çabalıyoruz.’ dedi.

“Geleceğe Nefes Kampanyası” kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine Vali Dr. Osman Varol’un yanı sıra Belediye Başkanı Savcı Sayan, İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalık Karabulut, Vali Yardımcısı Ahmet Vezir Baycar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çimen, İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız katıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.