21 Nisan 2026 Salı 10:01
Ağrı’da gıda ve pansiyon işletmelerine 1.050 denetim gerçekleştirildi.

Ağrı Valiliği, il genelinde pansiyon ve gıda işletmelerine yönelik denetimlerin aralıksız sürdüğünü açıkladı. Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalarda, işletmelerin mevzuata uygunluğu, hijyen koşulları ve hizmet standartları detaylı şekilde inceleniyor.

Yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Denetim Senin Elinde” anlayışı kapsamında vatandaşların sürece aktif katılımının önemine dikkat çekildi. Bu çerçevede, ALO 174 Gıda Hattı ve CİMER üzerinden iletilen ihbar ve şikayetlerin titizlikle değerlendirildiği, gerekli durumlarda ilgili işletmelere yaptırım uygulandığı belirtildi.

Valilik verilerine göre, halk sağlığının korunması ve güvenilir gıdaya erişimin sağlanması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında il genelinde toplam 1.050 denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet gösterdiği belirlenen işletmeler hakkında gerekli işlemler uygulanırken, denetimlerin önümüzdeki süreçte daha da artırılmasının planlandığı ifade edildi.

Anahtar Kelimeler:
AğrıAğrı Valiliği
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.