20 Aralık 2019 Cuma 16:15
Ağrı'da Göç Koordinasyon ve İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi

Ağrı'da Göç Koordinasyon Toplantısı

Ağrı'da bulunan Mülteciler ile ilgili konuları görüşmek  Göç koordinasyon ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İl Göç Müdürü Mücahit YUMAK bey yaptığı konuşma da; Günümüzde göç hareketleri sadece göç alan devletlerde değil küreselleşmenin hissedildiği tüm coğrafyalarda siyasi ,ekonomik ,sosyal ve kültürel boyutlarıyla dünya gündeminin ilk sırasına yerleşmiştir.

Ülkemizin doğu sınırlarında yer alan ve düzensiz göçün en yoğun olduğu illerin başında gelen Ağrı ilimizde kalma hakkını kazanan yabancı misafirlerin sosyal uyum sürecini sorunsuz ve hızlı bir şekilde geçirmek için il göç idaresi yoğun bir çaba sarf etmekte.

Birleşmiş Milletler Saha Müdürü Akif ATLI’nın da katıldığı programda ATLI yabancı mültecilerin haklarının neler olduğunu , iyi bir uyum süreci için neler yapılmalı , BM olarak süreci nasıl yürüttüklerini anlattı.

Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan TATLI’ nın konuşmaları ile devam eden program da TATLI yaptığı açıklama da; Kızılay olarak ilimizde yaşayan yabancı uyruklu 130 aileye günlük sıcak yemek vermekteyiz bunun yanın da giyim , gıda , halı ve hijyen malzemesi gibi yardımlarda da bulunmaktayız.

Kızılay olarak sosyal faaliyet anlamında yaptığımız tüm programlara yabancı öğrencileri de dahil etmekteyiz ve niyetimiz onların gönüllerine girmek dedi.

Kızılay Genel merkez Göç birimi tarafından Kızılay kart ile alakalı AĞRI ilinde ki yararlanıcı sayıları, Kızılay kart almak için gerekli şartların neler olduğu ve verilen paranın Birleşmiş milletler fonu tarafından karşılandığı ile alakalı detaylı bilgiler verildi.

Toplantıya ilimizde ki Kamu kurumları ve MAZLUMDER Ağrı Şubesi , İLİM yayma vakfı, Ağrı Rahmet-Der, TÜGVA, KIZILAY, FİRDEVS DERNEĞİ Katılım sağladı.

Konuşma ve sunumların ardından kurum ve STK temsilcilerin soruları ve değerlendirmeleri ile program sona erdi.

Son Güncelleme: 20.12.2019 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.