29 Haziran 2018 Cuma 21:38
Ağrı’da İl Spor Merkezleri Törenle Açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde düzenlenen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yaz Spor Okulları', Ağrı’da bu yaz sezonunda yapacakları çalışmalar için açılış töreni
düzenlendi. 2500 seyirci kapasiteli Spor Salonunda düzenlenen açılış töreni ile birlikte yaz spor okulları, 22 farklı spor branşında 2,5 ay süresince çocuklara eğitim verecek.

Saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunması sonrasında başlayan törende bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü V.Cemil Budak; Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Spor Genel Müdürlüğü tarafından, 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan Yaz Spor Okulları, 29 Haziran’da kapılarını tüm gençlere açıyor. Türkiye’nin 81 ilindeki İl Spor Merkezlerinde 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin yararlanabileceği eğitimler, 22 branşta düzenlenecek. Atletizm, Badminton, Basketbol, Bedensel Engelliler, Cimnastik, İzcilik, Güreş, Kayak, Hentbol, Judo, Masa Tenisi, Vücut Geliştirme, Tenis, Boks, Kick Boks, Satranç, Halter, Taekwondo, Tenis, Voleybol, Yüzme (ücretli) ve futbol olmak üzere toplam 22 farklı branşta ücretsiz olarak verilecektir. Bu amaç doğrultusunda Bakanlığımız 81 ilde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri’nde başlatılan eğitimlerden, 5-18 yaş gruplarındaki çocuk ve gençler faydalanabiliyor. Sporu sevdirmenin, spor kulüplerine sporcu kaynağı oluşturmanın, toplumda spor kültürünü güçlendirmenin ve sporun daha geniş kitlelere yayılmasının amaçlandığı proje, değerlendirmeler sonucunda başarılı olan ve gelecek vaat edenler ise spor kulüplerine yönlendirilerek, profesyonel spor yaşamlarına ilk adımlarını atacaklardır. İl Spor Merkezlerinde görev alacak antrenörlerimize ve kursa katılım sağlayan tüm öğrencilerimize başarılır diliyoruz dedi. İl Spor Merkezleri açılış Töreni branşların gösteri sonrası sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.