28 Temmuz 2023 Cuma 20:25
Ağrı’da işçileri sevindiren imzalar atıldı

Ağrı Belediyesi ve Hizmet İş sendikası arasında uzun süredir devam eden toplu sözleşme görüşmeleri nihayet son buldu. 

Yapılan anlaşmaya Ağrı Belediyesinde çalışan işçilerin mesai ve tediyeler hariç  maaşı 16.500 TL olarak belirlendi. 

3 yıllık imzalanan sözleşme neticesinde maaşlar 16500 ₺ yükseltilirken ocak ayın da %30 Haziran ayında %30 son 2 yılın ücret zammı da %30 olarak belirlendi ayrıca ilave tediyelerde 45 güne yükseltildi.

Belediye işçilerine tediye ve mesailer dahil Ocak ayına kadar ortalama 23 bin TL arasında değişen bir maaş verilmesi bekleniyor. 

Hizmet İş Sendikası Ağrı Şube Başkanı Emrah Aslan ve Belediye Başkanı Metin Karadoğan’ın imzaladığı protokol anlaşması sosyal medya hesabından duyuruldu. 

Başkan Emrah Aslan yapmış olduğu açıklamada "İlk günden itibaren büyük bir hassasiyetle görüşmeleri sürdürdük bazı noktalarda anlaşamadığımız durumlar oldu tüm süreci üyelerimiz ile şeffaf bir şekilde iştişare ederek sürdürdük. bugün anlaşmaya varılan taslağa üyelerimizin çoğunluğunun onayı ile imza altına alınmıştır. Tüm üyelerimize hayırlı olsun" dedi.

Son Güncelleme: 28.07.2023 20:27
Anahtar Kelimeler:
BelediyeAğrı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.