26 Şubat 2014 Çarşamba 23:29
Ağrı'da Kar Yağışı Sevinci

Ağrı’da umutla beklenen kar, sabah itibarıyla yağmaya başladı.

 

Ağrı’da uzun süredir yağmayan ve halk tarafından yaz aylarının kurak geçeceği endişesi oluşturan kar yağışı, sabah itibarıyla başladı. Kar şehri olarak anılan Ağrı’da kış boyunca sadece birkaç defa kar yağması yöre halkını yaz aylarında kuraklık yaşanacağı konusunda endişe içine koymuştu. Karın uzun zamandır yağmaması nedeniyle mağdur olduklarını ifade eden Ekrem Kaya isimli vatandaş, “Ağrı’ya kar yağması çok güzel oldu. Küresel ısınmadan dolayı bu yıl içinde Ağrı’ya 3-4 defa kar yağdı. Karın yağması çiftçilerimiz için iyi oldu. İnşallah kar yağışı devam eder. Çiftçilerimiz karın uzun süredir yağmaması nedeniyle mağdur durumdaydı” şeklinde konuştu.

 

Yaşanacak veya yaşanması ihtimal kuraklığı en aza indirmek adına kar yağışının iyi bir zamana denk geldiğini söyleyen Orhan Demirtaş, “Bu seneki kış dönemi içerisinde toplamda 3 - 4 defa yağan kar yağışları, bizde yaz aylarında kuraklık olur mu düşüncesini uyandırdı. Ancak bu gün yağan kar bizi umutlandırdı. Yaşanacak veya yaşanması olası kuraklığın devamlılığını en aza indirmek adına barajlardaki doluluk oranı bir nebze de olsa artacak.

 

Uzun süreden beri devam eden kuru soğuklar yerini daha yumuşak bir havaya bırakacak. Bugün yağan kar yağışının uzun süre devam etmesini temenni ediyoruz. Karın yağması güzel, sevindirici bir durum” dedi.










Son Güncelleme: 26.02.2014 23:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.