19 Ocak 2021 Salı 23:40
Ağrı'da kayak sezonu geçde olsa başladı

Ağrı'da kayak sezonu geç başladı

Kış mevsiminin çetin geçtiği illerden Ağrı'da, geç gelen kar nedeni ile kentin aktivite alanlarından Küpkıran Kayak Merkezi, sezona geç başladı.

Ağrı şehir merkezi başta olmak üzere ilçelerden de gelenler, eğitmenler eşliğinde kayak öğrenebildiği gibi, telesiyej ve snowboard imkanlarından da faydalanabiliyor.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) projesi ile bu yıl projeler için aktarılan 2 milyon TL kadar destekle suni karlama ve gece kayağı için bütçe ayrıldı. Bu yıl gece kayağı ile birlikte Ağrılıların artık gece kayağı yapabilecekleri tesis kentin önemli aktivite alanları arasında yer alıyor.

Milli sporcu ve yıllarca Türkiye Kayak Milli Takımında antrenörlük yapmış Küpkıran Kayak Merkezi yetkilisi Ali Yılmaz, Ağrı'nın kış kenti olmasına rağmen bu yıl yağışın geç düşmesi nedeni ile sezona geç başladıklarını ifade etti.

Ali Yılmaz, "Uzun bir süre Kayak Milli Takım Antrenörlüğü yaptım, Küpkıran dağlarında antrenman yapıyorduk sık sık. Buraya bir kayak tesisi düşündük, Devlet desteği ile buraya tesisi kurduk. Bildiğiniz gibi dünyada bir doğa felaketi yaşadık ve en çok da bunu Ağrı'da hissettik.

Kar bölgesi olmasına rağmen ihtiyacımız olan kar daha yeni yağdı ve biz de kayak sezonunu geç açtık. Serhat Kalkınma Ajansından (SERKA) aldığımız destekle suni karlama çalışmasına başladık. Bu yıl pistimizi genişlettik ve gece kayağı için ışıklandırmalarımızı da yaptık.

Suni karlama noktasında sitikleri de kurduk, havuza sıra geldiğinde zaman yetmedi. Tam donanımlı suni karlama için gelecek yıl çalışmalarımız tamamlanacak. Suni karlamamız tam faaliyete girdiğinde gelecek yıl sezondan 2 ay önce pistimizi açmış olacağız ve gece kayağına da devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sezonun açılması ile birlikte kayak için arkadaşları ile birlikte Ağrı merkeze geldiğini belirten Büşra Yavuz, "Karın geç yağması bizi birazcık üzdü çünkü daha öncesinden hiç kaymamıştım.

Planlarımız erken zaman içindi ama sezon geç açılınca biz de haliyle planlarımızı erteledik. Kayak sezonunun açılması ile buraya geldik, birazdan kayacağım ve ilk defa kayıyorum." ifadelerini kullandı.

Sezonun açılması ile kayağın tadını çıkaranlardan Atahan Bora ise "Küpkıran Kayak Tesislerine babamla geldim.

Kar gerçekten çok eğlenceli, biz çocuklar için kayıyoruz, kartopu oynuyoruz, güzel vakit geçiyoruz." dedi.


 

Son Güncelleme: 20.01.2021 00:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.